Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 2 februari 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 2 februari 2022 door Crew

N-VA Maldegem stapt uit de huidige coalitie met Open Vld en de De Merlaan. Volgens de partij is er in het huidige gemeentebestuur te weinig plaats voor inspraak en transparantie, focust men te veel op prestige en vormt de aankondigingspolitiek van Open Vld in Maldegem een groot pijnpunt.

—------------------------------

De hulpdiensten zijn dinsdagavond omstreeks 21 uur massaal uitgerukt naar de Predikherenrei in Brugge nadat een melding was binnengekomen over een mogelijke drenkeling. Duikers van de brandweer gingen bij aankomst meteen in het water. Ze haalden nog twee brandende fietslichten uit het water en van slachtoffers was geen sprake.

—------------------------------

De provincie Oost-Vlaanderen vindt voorlopig geen energieleverancier die een gunstig vast tarief kan aanbieden voor haar groepsaankoop. Over enkele weken hoopt de provincie een energiebedrijf te vinden "dat een gunstig aanbod kan doen voor een vaste prijs". De groepsaankoop lokte wel ruim 50.000 kandidaten, maar voorlopig nog geen leverancier.

—--------------------------

Veerle Dezutter uit Knesselare is de hoofdwinnaar van de actie ‘Win uw Wagen’ in Aalter. Ze krijgt een nieuwe auto. Na meer dan twintig jaar werd in Aalter nog eens de eindejaarsactie ‘Win uw Wagen’ georganiseerd. De hoofdprijs was een Ford Fiesta Connected, een cadeau van bijna 18.000 euro.

—-----------------------------------------

De politie van Brugge ontdekte vorige week een relatief professionele cannabisplantage in De Linde in Sint-Kruis. De plantage was nog volop in opbouw. Tijdens het onderzoek kon de politie vijf verdachten identificeren. Het gaat om Nederlanders die de bedoeling hadden cannabis te kweken in het pand.

—---------------------

De politie van de zone Meetjesland Centrum waarschuwt bestuurders die op de Ringlaan in Eeklo over de witte lijn naar de Brugsesteenweg rijden. Dat kan je 174 euro kosten. Door de grote werken op de Leopoldlaan (N9) in Eeklo moet al het verkeer dat van Maldegem naar Eeklo rijdt een omleiding volgen en sommige Chauffeurs houden onvoldoende rekening met de wegcode.

—-------------------------------------------------

De kerkfabriek Sint-Vincentius koopt de oude dekenij in de Kerkstraat, die nu in handen is van de stad Eeklo. Het gebouw is het oorspronkelijk verblijf van de pastoor, volgens archiefbronnen is het verblijf gebouwd rond 1620 door het kerkbestuur. De opvallende dubbele woning met zeven ramen zal nu gekocht worden door de kerkfabriek.

—------------------------------------

Frituur ’t Frietkotje op het dorp van Ursel (Aalter) krijgt binnenkort een nieuwe uitbater. Emmy De Graeve (22) uit Oosteeklo (Assenede) neemt de zaak over.

“Het was altijd mijn droom om een eigen frituur te starten, en dat ga ik nu doen in Ursel”, zegt Emmy in de krant HLN.

—--------------------------------------

De wekelijkse donderdagmarkt in Eeklo kleurt op donderdag 3 februari helemaal Belgisch. Je hoort door de speakers alleen artiesten van bij ons. Nog tot en met zondag 6 februari is het de ‘Week van de Belgische muziek’. Muziekclub N9 uit Eeklo zorgt daarom op donderdag 3 februari voor de muziek op de wekelijkse markt.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws