Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 1 februari 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 1 februari 2022 door Crew

De druk op de afdeling Intensieve Zorgen in de Brugse ziekenhuizen is de voorbije maand sterk gedaald. Er liggen opvallend minder coronapatiënten. Op de gewone corona-afdeling is het aantal patiënten in de ziekenhuizen wel sterk gestegen.

—------------------------------------------

De sloop van Cinema Capitole en het bijhorende hotel in de Stationsstraat in Aalter is nu echt gestart. De sloopvergunning werd al in de herfst van vorig jaar afgeleverd. Aan de straatkant is nog niets te zien, maar wie tussen de hekken piept, ziet wel dat de binnenkoer al vol slooppuin ligt. Momenteel worden vooral de binnendelen gesloopt. Pas op het einde gaat ook de straatkant van cinema Capitole in Aalter tegen de grond.

—------------------------------------------

De Scholengroep Dynamiek, de verzameling van scholen van het gemeenschapsonderwijs in het Meetjesland, vervangt de nieuwjaarsreceptie door een mand vol streekproducten. De nieuwe naam van de Meetjeslandse scholengroep moest eigenlijk gevierd worden op een uitgebreide nieuwjaarsreceptie, maar die werd geschrapt.

—--------------------------------------

Vorig jaar werden 228 Maldegemse baby’s geboren. Een vruchtbaar jaar, want dat zijn er 28 meer dan in 2020. Er werden bijna evenveel meisjes als jongens geboren: 117 meisjes tegenover 111 jongens. De populairste meisjesnaam in Maldegem was Liv. Bij de jongens was Noah de populairste naam.

—----------------------------------------------------

Vanaf deze dinsdag 1 februari verdwijnt de mondmaskerplicht in Brugge. Dat verkondigde burgemeester Dirk De fauw tijdens de gemeenteraad. Ook op markten zal je geen masker meer moeten dragen. In taxi’s en op het openbaar vervoer is dat wél nog het geval. De voorbije week telde Brugge 3.026 besmettingen. Daarmee is al een dalende trend te zien.

—-------------------------------------------------

Goeie grond om op te groeien!” Dat is de nieuwe slogan die de gemeente Maldegem in alle stilte uitrolt. Het gemeentebestuur van Maldegem wil de nieuwe slogan vanaf nu gebruiken in heel wat communicatie. “Er zit heel wat symboliek in onze nieuwe slogan”, zegt burgemeester Bart Van Hulle. Als inwoner, bedrijf of vereniging heb je in Maldegem veel groeimogelijkheden.

—------------------------

Ben je op zoek naar een nieuwe job? De stad Eeklo heeft momenteel een tiental vacatures. Er wordt onder andere gezocht naar een nieuw diensthoofd voor de personeelsdienst en een informaticaverantwoordelijke. Solliciteren voor de jobs kan in Eeklo tot en met 25 februari. Je kan alle voorwaarden vinden op www.eeklo.be/vacatures.

—--------------------------------------

Het viaduct aan de Steenweg op Deinze in Aalter wordt twee weekends afgesloten voor het verkeer. De geluidsschermen aan de fly-over moeten geplaatst worden. Dat zal gebeuren van vrijdag 4 februari om 21 uur tot uiterlijk maandag 7 februari om 5 uur ’s ochtends. Het weekend daarop nog eens. Het verkeer moet een omleiding volgen.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws