Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 31 januari 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 31 januari 2022 door Crew

Het gemeentebestuur van Sint-Laureins heeft zaterdag, samen met zo’n 500 inwoners, stil protest gevoerd tegen de mogelijke komst van een asielcentrum in het Godshuis. Volgens burgemeester Franki Van de Moere (Samen Anders) ging de eigenaar van het Godshuis zelf bij Fedasil aankloppen om inkomsten te genereren. Hij betreurt dat er niet eerst overleg was met de gemeente.

—-------------------------------

Minister Ben Weyts (N-VA), bevoegd voor Dierenwelzijn, liet net voor het het weekend Slachthuis Ryckaert in Eeklo met onmiddellijke ingang sluiten. Er zou sprake zijn van dierenmishandeling. De directie zegt perplex te staan. Ook bij stad en politie in Eeklo kwamen geen klachten binnen.

—-------------------------------------

Vorig jaar werd er beduidend minder getrouwd in Aalter, maar daar lijkt in 2022 verandering in te komen. Nu al werden 58 huwelijken aangevraagd. In 2020 zaten we in volle coronaperiode en toen trouwden maar tachtig koppels in Aalter. Vorig jaar waren er 95 huwelijken.

—----------------------------------------------

Het was door de coronaregels onzeker of hij het zou doen, maar horecaman Dimitri Stofferis opende zijn après-skichalet in Aalter. Tot en met 27 maart kan je in de tuin van Bobaz in de Boomgaardstraat in Aalter naar de après-skichalet. Zo wordt de après-skisfeer naar Aalter gehaald. Dédé’s Après-skichalet is alleen op dinsdag gesloten.

—---------------------------------------

De indoor attracties beleefden afgelopen weekend een topweekend na de verplichte sluiting. Net voor de kerstvakantie, de drukste periode van het jaar, werden indoor parken gesloten. Volgens de recent voorgestelde barometer mogen ze zelfs bij code rood open blijven, maar toch is de sector op hun hoede.

—---------------------------------------

De politiezone Meetjesland Centrum hield zaterdagavond gerichte verkeerscontroles waarbij 28 bestuurders aan een ademtest werden onderworpen. Een bestuurder weigerde in Kaprijke te stoppen en werd achtervolgd. Hij bleek onder invloed. Eén chauffeur testte ook positief op amfetamines (speed) en mocht zijn rijbewijs inleveren voor 15 dagen.

—-----------------------------------------

De restauratiewerken aan de kerk van Balgerhoeke kunnen starten. De kerkfabriek van Balgerhoeke rekent niet alleen op geld van de stad Eeklo, maar ook op een deel van de gemeente Maldegem. In Maldegem willen ze niet langer betalen voor een kerk die op grondgebied Eeklo ligt.

—-------------------------------

De meest bekende reus van Vlaanderen, die in zijn blootje langs de E17 in Waregem staat te pronken, verhuist volgende maand naar Eeklo. Michiel Steenbeke van Adrem Keukens uit Eeklo kocht het opvallende kunstwerk voor een kleine 30.000 euro, en ziet het groot(s). “Michiel Steenbeke zal de reus een blijde intrede laten maken. En een keukenschortje aandoen.

—---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws