Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 9 juni 2021

gepost 3 years ago, op woensdag, 9 juni 2021 door Crew

Vandaag treedt de eerste stap van het Zomerplan in werking, met onder meer de opening van de horeca binnen. In afwachting van je vaccinatie blijft voorzichtigheid geboden. Het Overlegcomité heeft ook de regels vastgelegd om deze zomer vrij en veilig te reizen binnen de Europese Unie.

---------------

De 22-jarige Cas De Schinkel uit Aalter is nog niet van de schoolbanken af, maar wordt vanaf 21 juni al wel de CEO voor 1 maand van the Adecco Group in de Belux. De HR-dienstverlener biedt met het initiatief een unieke werkervaring aan jongeren. Meer dan 1.000 kandidaten doorliepen de afgelopen maanden een uitvoerige selectieprocedure. Jobstudent Cas, die toegepaste economische wetenschappen studeert aan de UGent, mag zich aan een intensieve maand verwachten.

------------------

De gemeente Aalter heeft voor de vzw Aalternatief een plaats gevonden op de site van de oude Academie in de Stationsstraat. Aalternatief is een vereniging van ouders met kinderen met een beperking. Die ouders willen samen een huis bouwen waar hun kinderen dan als jongvolwassenen en volwassenen samen onder begeleiding kunnen wonen. Het nieuwe huis zal toegankelijk zijn vanuit de Stationsstraat en zelfs rechtstreeks vanuit de nieuwe ondergrondse parking.

----------

Maldegem mag ook deze zomer het startschot geven van ‘Kinepolis on Tour’. De openluchtcinema komt deze keer van donderdag 24 juni tot en met zondag 4 juli. Na Maldegem trekt Kinepolis On Tour in juli alvast ook naar Kortrijk en Luik. Tickets en de volledige programmatie kan je vinden op kinepolis.be/ontour.

-----------------

De grote parkings Aard, Cornelius en Warande in Aalter blijven in de toekomst gratis, maar vanaf september zal je er wel nog maximum drie uur mogen parkeren. Het is voor de horeca en de handelszaken belangrijk dat er ook op de randparkings genoeg vrije parkeerplaatsen zijn. Ook op de nieuw aan te leggen ondergrondse parking in de Stationsstraat, waar nu de oude Academie staat, zal er een systeem komen van gratis parkeren, voor maximum drie uur.

----------------

De stad Eeklo laat de Belgische vlaggen wapperen in de fontein voor het stadhuis, als steun voor onze Rode Duivels. Het stadsbestuur roept de inwoners alvast op om de straten rood, geel en zwart te kleuren. Zelf geven ze het goede voorbeeld door het hele EK lang de Belgische vlaggen te laten wapperen aan de masten voor het stadhuis.

-------------------

Filmliefhebbers maken zich klaar voor de grote heropening van de cinema’s in Vlaanderen. In Kinepolis Brugge vonden gisteren de laatste voorbereidingen plaats voor de grote opening. Ramen werden gelapt, de shop bevoorraad en de looplijnen aangebracht. Bij het begin van de filmvertoning zullen de mensen erop gewezen worden om ook rustig en gespreid de zaal na het einde van de film te verlaten. De nooduitgangen aan de zijkant van het gebouw zullen als vaste uitgang worden gebruikt.

---------------

Het verkeer op de N9 in het centrum van Eeklo moet de komende weken noodgedwongen op één rijvak rijden, en dat zal file veroorzaken. Het gaat om het verkeer op de N9 in de richting Gent, en dat ter hoogte van de Kaaistraat. De snelheid wordt er verlaagd naar maximum 30 per uur. De fietsers en voetgangers krijgen zo een beveiligde zone om zich tijdens de werken te verplaatsen.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws