Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 10 juni 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 10 juni 2021 door Crew

Enkele maanden geleden startte Meetjesman, de regionale jeugddienst van het Meetjesland, het project Generatie Covid @Meetjesland. Daarin laten Meetjeslandse jongeren hun stem horen over corona, de maatregelen en wat het met hen doet. De aanbevelingen kunnen voor burgemeesters een leidraad zijn om in de toekomst en bij volgende crisismomenten meer gericht te anticiperen om wat jongeren belangrijk vinden.

------------------------

Brugse horecazaken die de komende weken een wedstrijd van het EK voetbal willen uitzenden, zullen zich aan strikte regels moeten houden. “Om samenscholingen te vermijden, moeten de schermen zodanig geplaatst worden dat het niet mogelijk is de wedstrijd te zien van buiten het terras of de horecazaak zelf. Burgemeester Dirk De fauw zegt in HLN dat het organisatorisch zéér moeilijk is om een groot evenement te organiseren binnen de geldende maatregelen.

------------------

De komende maanden worden héél belangrijk voor de vaccinatiecampagne. Het lokaal bestuur van Aalter versterkt daarom haar vaccinatiecentrum en callcenter. Om het vaccinatiecentrum en het callcenter te versterken, sluiten een aantal diensten tijdelijk de deuren, van maandag 14 juni tot en met vrijdag 3 september 2021. Het gaat om het toeristisch infopunt in het Drongengoed en de uitleenposten in de deelgemeenten. De bibliotheek in ArtA’A blijft open.

-------------------

In Knesselare worden enkele mobiliteitswijzigingen doorgevoerd. De Plaats rond de kerk wordt parkeervrij, er er komt wel een centrumparking als alternatief. De Kerkstraat wordt eenrichtingsverkeer en in de Hellestraat in Knesselare komt er trajectcontrole.

----------------

In Ursel wordt er een nieuw circulatieplan ingevoerd met eenrichtingsverkeer in een deel van de Rozestraat. Dat is de centrumstraat van Ursel en is nu vrij smal. Ook de straat: IJzeren Hand wordt eenrichtingsverkeer, komende vanuit de Rozestraat. Hetzelfde geldt voor de Kapelstraat. De gemeente Aalter wil ook de verkeersveiligheid in de buurt van de Sint-Medardusschool in Ursel herbekijken.

-----------------

Agentschap Wegen en Verkeer is op de Leopoldlaan (N9) in Eeklo gestart met de aanleg van nieuwe bushaltes, ter hoogte van Balgerhoeke. “De nieuwe bushaltes zullen uitgroeien tot halteaccommodaties en volwaardig ‘Hoppinpunt’” Dat is een knooppunt waar de switch kan gemaakt worden tussen verschillende vervoersmodi. Op termijn komen er ook deelfietsen, voldoende parkeerplaatsen en fietsenstallingen.

-------------------------

De overlast in het Minnewaterpark in Brugge blijft aanhouden. De politie verwacht dat dit een nieuwe vorm van uitgaan zal worden. Sinds de coronacrisis is het park een verzamelplaats geworden voor drinkende jongeren die zorgen voor lawaai, sluikstorten en andere overlast. Bewoners die de jongeren ter plaatse om rust vragen, worden naar eigen zeggen fysiek belaagd. De kwestie kwam ook al aan bod tijdens de gemeenteraad, waar werd geopperd om het park ‘s nachts af te sluiten.

--------------------

De EK-gekte slaat niet alleen toe in het straatbeeld, maar ook rusthuis Warmhof in Maldegem is nu volledig in de ban van de Rode Duivels. Op verschillende afdelingen kleuren de gangen en de leefruimtes helemaal rood, geel en zwart. Wanneer de wedstrijden niet te laat zijn, zullen de bewoners van Het Warmhof de wedstrijden zeker volgen en voluit meesupporteren.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws