Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 11 juni 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 10 juni 2021 door Crew

De inwoners van het Meetjesland hebben vorig jaar voor een pak meer afval gezorgd. Elke inwoner zorgde voor gemiddeld 5 kilo meer in de restafvalzak, ook voor 5 kilo meer PMD, 3 kilo meer papier en karton, en ook nog eens 2,5 kilo meer glas. De reden is wellicht omdat we het afgelopen jaar meer thuis waren en dat zorgt automatisch voor meer thuisafval.

-----------------

Op de eerste dag van de volledige heropening van restaurant Goesepitte43 in Brugge kreeg uitbater Jan Supply een dief over de vloer. De man ging op klaarlichte dag aan de haal met de kassa. Blijkbaar zitten mensen te wachten tot de horeca volledig heropende om hun slag te slaan zegt Jan Supply in HLN.

---------------------

De Oude Gentweg in Aalter zal nooit meer open gaan voor gemotoriseerd verkeer. Dat blijkt uit het nieuwe circulatieplan. Auto’s, vrachtwagens en tractoren kunnen al enkele jaren niet meer door de Oude Gentweg, omdat er betonnen blokken midden op de rijweg geplaatst werden. De Oude Gentweg wordt een zachte verbindingsweg voor wandelaars, fietsers en joggers.

--------------------

Eeklo krijgt dan toch een groot scherm waar de wedstrijden van de Rode Duivels vanaf zaterdag te volgen zullen zijn. Niet op de Markt zoals vorige voetbaltornooien, maar deze keer op het voetbalveld achter het Sportpark van Eeklo. Het zijn horecazaken De Corner en Sportscafé die voor de organisatie de handen in mekaar slaan. De plaatsen zijn beperkt, dus je moet op voorhand inschrijven.

------------------

Sinds woensdag ligt er in het AZ Alma in Eeklo, het streekziekenhuis van het Meetjesland, geen enkele coronapatiënt meer. Iets wat maanden geleden is. Toch blijft de strenge bezoekregeling nog aangehouden. Er wordt pas later bekeken of die kan versoepelen. Dat wijst niet alleen op het goede werk van de artsen, medewerkers en vrijwilligers, maar ook op de grote impact van goeddraaiende vaccinatiecentra.

-------------------

Drie mannen en twee vrouwen uit de buurt van Lyon riskeren in de Brugse rechtbank celstraffen van twee jaar voor vier winkeldiefstallen in Brugge en Knokke. De Brugse politie hield op 11 januari een verdachte wagen tegen in het centrum van Brugge. Kort voordien waren twee diefstallen gepleegd. In totaal maakten ze meer dan achtduizend euro aan kledij buit. Vonnis volgt op 24 juni.

------------------------

Muziekclub N9 organiseert deze zomer coronaproof concerten op externe locaties in het Meetjesland. Aan de Huysmanshoeve in Eeklo staat onder andere Admiral Freebee op het podium. De artiest speelt er op vrijdag 6 augustus een soloconcert.Tickets zijn enkel online te koop via www.n9.be.

--------------------

De Aalterse kermisfanaat Robin Demyttenaer (39) gaat voor een nieuwe stunt. Tijdens de kermis van Brussel deze zomer zal hij een twaalftal uur op de attractie Wildmouse rondzwieren. Het hart van Robin Demyttenaer uit Aalter klopt voor de foor en omdat de sector door corona moeilijke tijden kent, wil hij de kermis een hart onder de riem steken.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws