Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 14 juni 2021

gepost 3 years ago, op zondag, 13 juni 2021 door Crew

De vier vaccinatiecentra voor de inwoners van het Meetjesland hebben voor de komende week samen 17.000 vaccins klaar liggen. Momenteel staat de teller in de vier centra op 115.000 uitgedeelde prikken. Er wordt volop met de vaccinatie van de veertigers gestart”, zegt burgemeester van Eeklo Luc Vandevelde in HLN. In alle gemeenten van het Meetjesland is nu tussen de 32 en 37 procent van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd.

-----------------------

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) heeft het licht op groen gezet voor twee restauratiedossiers in Maldegem. De Vlaamse overheid voorziet bijna 550 duizend euro voor de Sint-Barbarakerk en de school en het klooster van de Zusters Maricolen. De binnenkant van de kerk wordt opgeknapt. De daken en goten van de school en het klooster moeten gerestaureerd worden om waterinfiltratie en nog meer schade te voorkomen.

-------------------

Net als bij het WK in 2018 zijn alle wedstrijden van de Rode Duivels te volgen op de koer van het Emmaüsinstituut in Aalter. Toen riepen elke wedstrijd ruim 3000 supporters onze nationale voetbalploeg naar de overwinning. Om de gekende redenen mag het Botha EK Dorp dit jaar maar 400 supporters ontvangen. Komende donderdag kan er terug gesupporterd worden voor de Rode Duivels.

--------------------

Op het evenementenplein achter OostCampus in Oostkamp en aan De Waarde in deelgemeente Waardamme worden komende zomer tijdelijke skateparken ingericht. Met het initiatief wil de gemeente extra mogelijkheden geven aan jongeren om elkaar buiten te ontmoeten. De nieuwe toestellen worden eind juni geplaatst. De gemeente Oostkamp investeert 8.600 euro in de nieuwe skateplekken.

-----------------------

Vlaams Belang Beernem stelt zich vragen bij de kaalslag langs de oevers van de vaart tussen Aalter en Beernem. De houtkap riep eerder ook al vragen op bij de partij Groen. Vlaams Belang Beernem vraagt groene compensaties, in de vorm van het planten van nieuwe bomen en in de toekomst een hakhoutbeheer van het schaarse dat nog overblijft.

--------------------

Aalter wil vanaf september een parkeerverbod invoeren voor vrachtwagens, in de woonstraten in de gemeente. Vrachtwagenchauffeurs die hun trekker of oplegger ’s avonds of in het weekend gewoon in een straat in Aalter willen parkeren, moeten op zoek naar een alternatief. Er zou wel een nieuwe vrachtwagenparking komen, maar die wordt betalend.

--------------------

De provincie Oost-Vlaanderen organiseerde afgelopen weekend een belevingsweekend aan het windlandschap langs de N49 in Eeklo. De afgelopen jaren kwamen er, onder regie van de provincie Oost-Vlaanderen, 21 windturbines bij waardoor het totaal nu uitkomt op 32 windturbines. Het Streekcentrum in Eeklo is ook het start- en eindpunt van een fietsroute van 13 kilometer die je langs enkele van de mooiste plekjes van het windlandschap brengt.

-----------------

Aan de Grasdreef in Brugge is zaterdag officieel het eerste indoor skatepark van Brugge geopend. In Beastwood kan je op reservatie komen genieten van obstakels, iets drinken aan de bar of je inschrijven voor workshops. De stad Brugge investeerde mee, voor zo’n 400.000 euro. Dat geld ging voornamelijk naar de skate-infrastructuur, maar ook nog voor een stukje naar de ruwbouw voor de bar en de inkom.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws