Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 15 juni 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 15 juni 2021 door Crew

Nu het nieuwe circulatieplan van Aalter volledig voorgesteld is, valt het op dat Aalter de komende tijd zal rekenen op heel wat camera’s om chauffeurs te controleren. Op verschillende plaatsen zoals in het eerste deel van de Weibroekdreef en langs de Kraenepoel komt er trajectcontrole. Ook in de Stationsstraat wil Pieter De Crem (CD&V) de maximum toegelaten snelheid van 30 kilometer per uur door camera’s laten controleren.

-------------------------

Gerard Versluys uit Knesselare is overleden. Gerard was ereschepen van de gemeente Knesselare. De man heeft er in de vroegere gemeente Knesselare een mooie politieke loopbaan opzitten, met 36 jaar in de gemeenteraad. Hij was ook veertien jaar schepen in de gemeente, en kreeg nadien de titel van ereschepen.

---------------------

Het testcentrum Daverlo in Assebroek is sinds deze week vrij toegankelijk voor Bruggelingen die naar het buitenland vertrekken en daarvoor een negatieve coronatest nodig hebben. Het testen zelf is niet gratis: de kostprijs bedraagt 55 euro. Pas vanaf 1 juli heb je recht op twee gratis coronatesten als je nog niet de kans gehad hebt om je te laten vaccineren.

--------------------

Met ‘Danse macabre’ is het voorlaatste Triënnale-kunstwerk in Brugge klaar. De draaimolen van Hans Op de Beeck liet door Covid-19 langer op zich wachten. Maar sinds gisteren staat de draaimolen op zijn tijdelijke plaats. Het werk roept zowel een nostalgisch als een melancholisch gevoel op.

----------------------

De KWB Lotenhulle-Poeke organiseert de zeventiende fotozoektocht. De tocht is 25 kilometer lang, en kan met de fiets gereden worden tot 29 augustus. Het zoektochtboekje bevat een reeks foto’s die je onderweg kan herkennen. Formulieren zijn te bekomen op de adressen die je ziet op de affiches bij de plaatselijke handelaars in Lotenhulle en Poeke.

-------------------

Het is vanaf vandaag niet langer verplicht om een mondmasker te dragen in de winkelstraten van Brugge. Zeker met het warme weer van de voorbije dagen én de zomer voor de deur bovendien geen overbodige luxe. Het stadsbestuur benadrukt wel dat het alleen verdwijnt in de publieke zones in openlucht. Op plaatsen waar een mondmasker verplicht is door de federale regering, zoals in winkels of openbare gebouwen moet je het blijven dragen.

------------------------

De dief die in de maand mei heel wat drank- en snackautomaten leegroofde in Eeklo, is gevat. De politie van zone Meetjesland Centrum laat weten dat ze de man hebben kunnen arresteren. De 35-jarige man werd intussen verhoord. Hij bekende echter slechts een deel van de feiten.

------------------------

Het verkeer in de Oostveldstraat in Eeklo wordt nog tot en met donderdag 17 juni sterkt gehinderd. Vanaf vandaag tot en met donderdag wordt gewerkt aan de nutsleidingen in de zone tussen de Zwembadstraat en de Irma Notteboomstraat. Ter hoogte van de werkzone in Eeklo worden verkeerslichten geplaatst zodat het gemotoriseerd verkeer beurtelings doorgang heeft.

-------------------

Deze week zal een firma in opdracht van de gemeente de straatkolken in het centrum van Maldegem reinigen. Om de ruiming van de kolken goed te laten verlopen zal er tijdens de werken een tijdelijk parkeerverbod gelden. Vandaag staan de Westeindestraat en Bogaardestraat gepland.

------------------

De coronapandemie verhinderde vorig jaar de autowijding in Aalter-Brug. De Christoffelgilde neemt dit jaar de draad weer op en organiseert op zondag 20 juni om 11 uur aan de Godelievekerk de 64ste editie van de autowijding. “Het evenement zal coronaveilig gebeuren.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws