Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 16 juni 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 15 juni 2021 door Crew

Aalter kampt de laatste weken met steeds meer overlast tijdens de weekendnachten. Er worden extra patrouilles ingezet. De buurt van de Boomgaard, Hof van Praet en de buurt achter Villa Snoeck ondervinden de laatste weken de meeste hinder. Afgelopen weekends zijn processen-verbaal opgemaakt tegen het samenscholingsverbod en voor openbaar dronkenschap. Het bestuur hoopt dat met de maatregelen de rust terug kan keren in het centrum van Aalter.

--------------------------

Zoals eerder al gekend zal Ciné Capitole in Aalter tegen de grond gaan. Vlaams Belang-fractie Aalter had tijdens de gemeenteraad tijdens deze legislatuur al meerdere vragen gesteld in dit dossier. Gemeenteraadslid Paul Beheyt: ***** Maandag tijdens de gemeenteraad in Aalter werd de sloop nogmaals bevestigd: **** Je hoorde gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Aalter Paul Beheyt over het slopen van cine Capitole en het aanpalende hotel.

---------------------

De organisatoren van het Herbakkersfestival in Eeklo hebben beslist deze zomer geen festival te organiseren. In de zomer van 2022 hopen ze er wel weer te staan. Eerder besliste ook al het Rijvers Festival in Zomergem om het festival dit jaar te annuleren.

----------------

Een deel van Maldegem en Adegem zal in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 juni zonder internet van provider Telenet zitten. De glasvezelkabels worden overkoppelt ter hoogte van de werken aan het bedrijventerrein, op het kruispunt van de N9 met de Gentse Steenweg.

----------------------

Nu het testcentrum in de sporthal van Knesselare (Aalter) gesloten is, kunnen sporters er toch nog altijd niet terecht. Eerst volgen nog grote onderhoudswerken. De nieuwe openingsdatum voor de sporthal van Knesselare wordt nu 5 juli. Doordat de sporthal van Knesselare maandenlang ingericht was als testcentrum voor de coronapandemie, konden geplande onderhoudswerken en investeringswerken er toen niet doorgaan.

---------------------

Het Vlaams Belang Aalter stelt vast dat in de bibliotheken van Aalter een opmerkelijk hiaat bestaat in het aanbod van boeken van Vlaamse auteurs uit de politieke wereld, dat vernam onze KIX redactie tijdens een gesprek met Paul Beheyt: ***** Het voorstel om de boeken ook ter beschikking te stellen in de bibliotheek kwam ook aan bod op de gemeenteraad: **** Je hoorde Paul Beheyt over het ontbreken van de boeken van het Vlaams Belang in de bibliotheek te Aalter.

-----------------------

Het formatieteam The Victors, met thuisbasis op het vliegveld van Ursel, mag na een coronastilte van een jaar eindelijk weer de lucht in. Zaterdag iets over 16 uur vliegen ze de première van hun nieuwe show, en dat doen ze boven de rusthuizen van Aalter en boven het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo. The Victors , een vliegclub uit Ursel voert deze show op uit dankbaarheid voor wat die mensen al maandenlang doen.

---------------

Maldegem houdt van 19 juni tot en met 4 juli het ‘Festival van de Makers’.

Zestien dagen lang kan je in Maldegem deelnemen aan activiteiten waarbij je niet alleen kunst kan zien, maar ook horen, proeven, ruiken en voelen. Je kan ook deelnemen aan workshops en genieten van de optredens. Een overzicht van alle activiteiten vind je op www.maldegem.be/makers.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws