Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws 17 juni 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 17 juni 2021 door Crew

Gent wil weten of ook in de Gentse haven bedrijven met de schadelijke stof PFOS werkten. Die chemische stof zorgt voor ongerustheid nadat PFOS is opgedoken in de buurt van Zwijndrecht in het kader van de Oosterweelwerken. PFOS is een chemische stof die erg lang in het water en de grond achter blijft, en die gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Ook in Gent werken of werkten bedrijven mogelijk met die stof.

---------------

Op de bedrijfsterreinen van Dana Belgium in Ten Briele in Sint-Michiels vatte woensdagmiddag even na 16 uur de inhoud van een afvalcontainer vuur. De opgeroepen brandweer had weinig moeite met het blussen van de container. Vermoedelijk speelde het warme weer en de felle zon een rol in het ontbranden van de inhoud van de container. Niemand raakte gewond.

-------------------------

De gemeente Aalter maakt van digitale communicatie een absolute prioriteit en zet volop in op de Aalter-app en de Iscreens, de elektronische infoborden.

De mogelijkheden van de Aalter-app en de schermen blijven intussen groeien, net als het aantal gebruikers. Al meer dan 7.200 Aalternaren gebruiken de app. De 11 Iscreens vervangen de vorige generatie digitale infoborden.

---------------

In College ten Doorn in Eeklo spreken enkele leerlingen een aardig woordje Latijn. Tibbe Van Vooren en Dieter Van Langenhove vielen dit jaar in de prijzen op de Vlaamse Olympiade Latijn en Grieks. Het Certamina-comité organiseerde voor de 28ste keer de Vlaamse Olympiade Latijn/Grieks voor zesdejaars uit het secundair onderwijs. Met deze wedstrijd wil men het onderwijs van de klassieke talen in Vlaanderen stimuleren.

-------------

De bloedinzameling van het Rode Kruis in de Koning Boudewijnschool in Oostkamp is woensdag in de late namiddag even verstoord door een vermeende brand. Enkele rokende LED-lampen bleken uiteindelijk de boosdoener. De brandweer kwam ter plaatse en had de situatie uiteindelijk snel onder controle. Ze verwijderden een deel van het plafond om er zeker van te zijn dat zich daar geen vlammen meer situeerden.

-------------

Het Gentse hof van beroep is klaar met alle strafzaken tegen Nadine W. De zogenoemde tafelschuimster nam in eerste aanleg geen advocaat onder de arm en kwam nooit opdagen in de rechtbank. Meer dan 100 keer vertrok ze in restaurants zonder haar rekening te betalen. Bijna altijd ging het om eenvoudige bestellingen. Uitbaters aan de kust doopten haar al snel om tot "de schrik van de horeca".

--------------------

Elke drie jaar bevraagt het Agentschap Binnenlands Bestuur een grote groep burgers over hoe ze leven, wonen en werken in hun stad. Die resultaten worden dan verwerkt in de Stadsmonitor. De Bruggelingen mogen zich, volgens de driejaarlijkse Stadsmonitor, de gelukkigste en meest fiere inwoners van hun stad noemen. Ook op vlak van vertrouwen in het bestuur krijgt de stad een goed rapport.

---------------

Het zwembad in het Sportpark Aalter-centrum zal van maandag 21 juni tot en met vrijdag 25 juni 2021 gesloten zijn voor het jaarlijkse onderhoud. Vanaf zaterdag 26 juni om 10.00 u opent het bad al opnieuw de deuren.

--------------

De buslijnen L45 en L58 van De Lijn volgen vanaf volgende week een aangepaste omleidingsweg in Maldegem. De nieuwe omleiding in Maldegem loopt via Koning Albertlaan N498 tot aan de Stationsstraat. Ter vervanging voor de niet-bediende haltes worden tijdelijke haltes voorzien.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws