Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 8 juni 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 8 juni 2021 door Crew

Het bedrijf Igepa Belux uit Aalter koopt Seynhaeve Plastics uit Hooglede op. Vanaf 1 juli neemt het Aalterse bedrijf alle activiteiten, klanten en het voltallige personeel over. Met de overname van Seynhaeve Plastics verstevigt Igepa Belux zijn positie op de markt.

-------------------

Aalter heeft een nieuw circulatieplan dat vanaf 1 september het verkeer in de gemeente anders moet sturen. Meest opvallende verandering is die op het kruispunt van de Stationsstraat met de Kouter en de Weibroekdreef. Daar zal het verkeer in de Stationsstraat weer voorrang krijgen. Een groot deel van het centrum van Aalter wordt zone dertig en er komen fietsstraten.

-------------------

Een kleine maand geleden moesten hulpdiensten uitrukken voor een uitslaande brand in een loods op Boelare in Eeklo. Initieel kon er niet met zekerheid vastgesteld worden of het een accidentele brand dan wel een opzettelijke brandstichting betrof. Met camera-onderzoek en buurtonderzoek konden er twee verdachten geïdentificeerd worden.

-------------------------

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) voorziet bijna 300.000 euro Digisprong-middelen in Beernem. De scholen in Vlaanderen hebben een achterstand op het gebied van digitaal onderwijs. Dat werd sinds de uitbraak van de coronacrisis meer dan ooit duidelijk. Vlaanderen grijpt de crisis nu aan om de achterstand om te buigen in een voorsprong.

----------------

Vanaf woensdag kan je weer volop genieten van waterplezier. Dan opent het subtropisch gedeelte van het zwembad Lago Olympia in Brugge. De reservaties lopen er al vlotjes binnen. De geldende maatregelen moeten evenwel gerespecteerd blijven in de zwembaden. Dat wil zeggen: honderd procent verse lucht en één persoon per tien vierkante meter.

------------------

Eeklo heeft de verkeerscirculatie op de parking van het Sportpark gewijzigd. Er is nu een aparte inrit en uitrit. De verkeersstromen scheiden, zorgt voor meer veiligheid. Er komen ook extra fietsstalplaatsen ter hoogte van het skatepark, minigolf en de cafetaria. De nieuwe maatregelen kwamen tot stand dankzij de inbreng en participatie van bewoners en gebruikers, tijdens een buurtvergadering.

---------------

Afgelopen weekend heeft er een klein openluchtfeestje plaatsgevonden rond het gemeentehuis van Aalter. Met een klein stort tot gevolg. Schepen Dirk De Smul vind dit een slag in het gezicht van de medewerkers van Aalter Proper die dag in dag uit paraat staan om onze gemeente proper te houden.

------------------

Werkgroep B-67, een afdeling van Vliegclub Ursel, heeft zondagavond net voor zonsondergang een herdenkingsmoment gehouden. Het was precies 77 jaar geleden dat de landingen in Normandië plaats vonden. Ursel was in de herfst van 1944 de uitvalsbasis van vier RAF Squadrons. De korte ceremonie werd opgeluisterd met doedelzakmuziek en een bloemlegging.

-----------------

De nieuwe vrachtwagenparking aan de Lodewijk Coiseaukaai is klaar voor gebruik. Die komt er op vraag van de bewoners in de Dudzeelse Steenweg. De vorige parking voor vrachtwagens zorgde immers voor overlast. De tuinen van de bewoners paalde aan de oude vrachtwagenparking en gaf heel wat hinder.

--------------------

De gemeente Maldegem plaatst dan toch een groot scherm waar de wedstrijden van de Rode Duivels op het EK te volgen zullen zijn. Het groot scherm wordt opgesteld op het evenemententerrein, achter het CC De Kuma in de Mevrouw Courtmanslaan. Per wedstrijd is er plaats voor 400 voetballiefhebbers. De toegang is gratis. Reserveren is wel verplicht per tafel en kan via www.maldegem.be/rodeduivels.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws