Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 7 juni 2021

gepost 1 year ago, op maandag, 7 juni 2021 door Crew

Toerisme Vlaanderen lanceert een campagne om weer buitenlandse toeristen naar Brugge, en andere Vlaamse kunststeden te lokken. Buitenlandse toeristen en zakenreizigers konden door corona de laatste tijd amper naar Vlaanderen komen, en dat maakte het voor de steden erg moeilijk. De gerichte campagne zal drie jaar lopen en de troeven van van de steden internationaal in de kijker zetten.

--------------------

Er komt een doorsteek van de Brugsesteenweg naar de Leopoldlaan (N9) in Eeklo. Hiervoor koopt de stad een perceel grond aan. Volgend jaar zal deze aankoop dienen als omleidingsweg tijdens de werken in de Leopoldlaan en na de werkzaamheden moet het dienen als nieuwe verbindingsweg tussen de Ring rond Eeklo en de woonwijk Sint Jozef.

------------------

De hulpverleningszone Meetjesland heeft nieuw interventiemateriaal in gebruik genomen. Het gaat specifiek om drie nieuwe commandovoertuigen, een ziekenwagen en een logistiek voertuig. Samen een flinke investering van meer dan 425.000 euro. Om een maximale zichtbaarheid te verkrijgen, zowel overdag bij slecht weer als ’s nachts in de duisternis, zijn de voertuigen zijdelings gemarkeerd met opvallende sterk reflecterende vlakken.

-----------------

De leerlingen van basisschool De Beuk in de Stationsstraat in Aalter kregen vorige week bezoek uit het gemeentehuis. Burgemeester Pieter De Crem en schepenen Dirk De Smul en Kristof De Blaere kwamen er het afvalbeleid toelichten. Na het project rond afvalbeheer is iedereen ervan overtuigd: enkel samen krijgen we Aalter proper.

-------------------------

Het vaccinatiecentrum in Brugge draait momenteel op kruissnelheid. “Zowel deze week als de twee komende weken worden telkens ruim 11.000 prikken gegeven”, zegt burgemeester Dirk De fauw in HLN. De uitnodigingen voor de Bruggelingen die 37 jaar of ouder zijn worden nu volop verstuurd. In Brugge legt de stad vanaf nu een nieuwe reservelijst aan: alle Bruggelingen vanaf 18 jaar kunnen zich registreren op deze lijst.

------------------------

De politie van politiezone Meetjesland Centrum controleerde afgelopen vrijdag een aantal vrachtwagens langsheen de E34. Twee chauffeurs, een Nederlander en een Roemeen, bleken onder invloed achter het stuur te zitten. De Nederlander kreeg een tijdelijk rijverbod en moest onmiddellijk een geldboete betalen voor de begane inbreuken van 2.506 euro.

--------------------

De kustburgemeesters zijn tevreden over het gelijkgestelde sluitingsuur voor horecazaken. Ze halen duidelijk opgelucht adem na het Overlegcomité van vrijdag . Er werd immers beslist dat horecazaken binnen en buiten moeten sluiten om 23.30 uur. Eerder was aangekondigd dat zaken binnen al om 22 uur moesten sluiten. Heel wat burgemeesters vonden die maatregel te moeilijk om te handhaven.

-------------------

Aalter krijgt dankzij de organisatoren van ‘Peetjes Droom’ een eigen EK Dorp in het Emmaüsinstituut. Alle wedstrijden van de Rode Duivels zullen er coronaproof te volgen zijn. Tickets kosten 40 euro per tafel zijn te koop op www.peetjesdroom.com. Er gaat een groot deel van de opbrengsten naar goede doelen in en rond Aalter. Het Botha EK Dorp Aalter opent één uur voor aanvang van de wedstrijden van de Rode Duivels.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws