Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 9 augustus 2023

gepost 6 months ago, op dinsdag, 8 augustus 2023 door Crew

De afbraak van de oude Reinaertzaal in Ursel (Aalter) gaat van start. De aannemer zal anderhalve week werken, en dan moet de oude parochiezaal van Ursel helemaal verdwenen zijn. De gemeente Aalter bouwt nadien op diezelfde plaats een nieuw ontmoetingscentrum, recht tegenover de school en het rusthuis. Een investering van 2,6 miljoen euro.

—----------------------------------------

De werken in het industrieterrein van Maldegem gaan een nieuwe fase in. De Sint-Barbarastraat is nu dicht voor het verkeer dat vanop de N9 komt. Het bedrijventerrein blijft wel bereikbaar via de N44 en Krommewege, en ook via het nieuwe kruispunt van de N9 met Roterij.

—--------------------------------------------

De gemeente Aalter organiseert op zondag 13 augustus een natuurwandeling in het Hooggoed. Elke derde zondag van april tot en met november is er in Aalter een gratis gegidste natuurwandeling in het Hooggoedbos.

—------------------------------------------

Een groep vrienden uit Aalter is gestart met de voorbereidingen voor het feest van de 65-jarigen. Op 27 oktober 2023 wordt het feest van de 65-jarigen gehouden in feestzaal ’t Biezemhof. Alle inwoners die in 1958 geboren werden, in Aalter hun jeugd hebben doorgebracht, of er nu nog wonen, mogen zich inschrijven via [email protected].

—-------------------------------------------------

De gemeente Assenede installeert zondag 13 augustus een groot scherm op de Markt om het WK wielrennen in Glasgow te volgen. Die dag rijdt de Asseneedse trots Lotte Kopecky de wegrit en de gemeente wil samen met alle inwoners Lotte naar de overwinning schreeuwen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws