Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 8 augustus 2023

gepost 11 months ago, op dinsdag, 8 augustus 2023 door Crew

De werken voor het nieuwe speelpark in Bellem (Aalter) zijn maandag gestart. Eerst wordt een nieuw kunstgrasveld aangelegd, dat tegen half oktober klaar moet zijn. Aalter investeert zo’n vijf miljoen euro.

—---------------------------------------

De jachthaven in Eeklo heeft een nieuwe concessiehouder. Jachtclub Nieuwendorpe vzw neemt de taken over van vzw Eyck. Jachtclub Nieuwendorpe heeft al twee locaties: een in Nieuwendorpe in Eeklo en een aan de Koetshoeve in Maldegem..”

—------------------------------------------------

Er starten werken op de Gentsesteenweg in Eeklo, ter hoogte van het provinciaal domein Het Leen. Er zijn er nog werken tot 21 augustus. Het tweerichtingsfietspad langs de N9 ter hoogte van de Gentsesteenweg 82 wordt breder gemaakt. Er wordt ook een verhoogd middeneiland aangebracht aan de fietsoversteekplaats die de N9 kruist.

—----------------------------------------------------

Op zaterdag 26 augustus wordt in Eeklo voor het eerst Buurvonken georganiseerd. Het wordt een reuzenfeest voor de kleintjes. Het project krijgt 3.000 euro ondersteuning van de stad Eeklo. De kindernamiddag van eind deze maand is de eerste activiteit in de rij.

—----------------------------------------------

De concertreeks Parkies verhuist voor de rest van de maand naar het Sint-Annapark in Maldegem. Vanaf nu vrijdag 11 augustus kan je nog drie weken terecht. Vanaf 19 uur gaat het festivalterrein open. Vrijdag komt onze Eurosongheld Gustaph langs.

—--------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws