Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 8 mei 2024

gepost 3 weeks ago, op woensdag, 8 mei 2024 door Crew

Twee kandidaten uit Aalter staan op 9 juni op de lijst van de nieuwe partij Boer Burger Belangen (BBB). Geert De Neve (52) komt uit de landbouw en heeft een verleden bij Vlaams Belang. Ook Stefanie Deschans (44) staat op de lijst. Zij is een echte dierenvriend en onder andere lid van de vzw Helping Dogs.

—---------------------------------

De laatstejaars van alle scholen in Eeklo vieren deze woensdag 8 mei hun ‘100 dagen’. De dag begon voor de leerlingen met om 8 uur een ontbijt in de evenementenhal. Tussen 9 en 11 uur trekken de leerlingen met praalwagens door het centrum van Eeklo.

—----------------------------------

De autowijding in Adegem (Maldegem) is op Hemelvaart, donderdag 9 mei, aan de 52ste editie toe. Een lange traditie die wel acht jaar stilgelegen heeft. In 2015 werd de laatste autowijding gehouden, maar nadien viel de organisatie stil. Nu wordt de traditie weer opgestart.

—---------------------------------

De jeugdadviesraad en jeugddienst van Maldegem organiseren deze woensdag Soirée Votée en krijgen de premier op bezoek. Alexander De Croo kent zijn weg intussen al in Maldegem, want hij bracht onlangs nog een bedrijfsbezoek aan E-crane.

—-----------------------------------------

De vrije basisscholen van Kaprijke en Lembeke worden Octopusscholen. Er wordt daarbij ingezet op veilig verkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen.

—------------------------------------

Dansschool Movimento uit het Meetjesland is klaar om te stunten op het Europees kampioenschap Dance Stars. Op het Belgisch kampioenschap werden 41 podiumplaatsen behaald, en dus won de school een ticket voor het Europees dans-kampioenschap van 8 tot 12 mei in het Duitse Kalkar.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws