Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 7 mei 2024

gepost 3 weeks ago, op dinsdag, 7 mei 2024 door Crew

In Eeklo is het eerste stukje van de langverwachte ring rond de stad klaar. Bedoeling is dat auto's en vrachtwagens rond de stad kunnen rijden, en niet meer door het centrum. Dat moet het stadscentrum veiliger maken, want elke dag rijden bijna 27.000 voertuigen door Eeklo.

—-----------------------------

Vorige week zijn er in het Meetjesland een aantal verkiezingsborden van N-VA beklad met anti-slogans. Kathleen Depoorter doet op Facebook een oproep aan de vandalen om zich te melden en met haar in gesprek te gaan.

—--------------------------------------------

De Kestelstraat in Aalter viert op Hemelvaart, donderdag 9 mei, de wijkfeesten met hun traditionele rommelmarkt.

—--------------------------------

Het dorp Sint-Maria-Aalter (Aalter) maakt zich op voor een weekend Meikermis. Op vrijdag 17 uur opent de bar van het feestcomité. —-------------------------------------

Je kan vanaf woensdag voor een laatste keer een stukje Eeklose oorlogsgeschiedenis van dichtbij meemaken. De 80 jaar oude schuilkelder onder de Markt van Eeklo zwaait nog een keer open om dan plaats te maken voor een waterbassin.

—--------------------------------------------------

Op woensdag 8 mei, de dag voor Hemelvaart, kan je in de Eventhall Me in Maldegem naar ‘Masters of Retro’. De zaal wordt omgetoverd tot een heuse danstempel met retro house en oldschool classics. Op de affiche staan onder andere Jan Vervloet, Franky Kloeck, Sven Lanvin en X-TOF.

—--------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws