Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws Donderdag 9 mei 2024

gepost 3 weeks ago, op donderdag, 9 mei 2024 door Crew

We staan op exact een maand van de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Heel wat gemeenten zetten daarbij in op elektronische stemcomputers. Toch moet er nog in bijna de helft van de Vlaamse gemeenten op papier gestemd worden. In Aalter zul je in de stemhokjes op 9 juni stemcomputers vinden, en niet de klassieke rode potloodjes en de bijhorende stembiljetten. In de meeste Oost-Vlaamse gemeenten wordt echter wel nog met potlood en papier gestemd.

—---------------------------

Een twintiger die een loslopende hond aanreed in Knesselare, moet een boete van 400 euro betalen. Nochtans oordeelde de politierechter dat ze niet veel kon doen aan de botsing.

—-------------------------------------

Een man die met bijna dubbel de toegestane snelheid over de N9 vlamde, heeft een flinke boete én een maand rijverbod gekregen. De twintiger reed met een snelheid van 123km/uur over de N9 in Eeklo toen hij geflitst werd.

—------------------------------------

Twee verkiezingsborden van Hilde Lampaert in de Oostveldstraat zijn beklad. De Eeklose schepen staat op de N-VA-lijst voor de Vlaamse verkiezingen.

—-----------------------

De politiezone Aalter-Maldegem organiseerde naar jaarlijkse gewoonte weer een les over de dode hoek voor de Maldegemse leerlingen van het zesde leerjaar.

Na een stukje theorie, nam de politie de leerlingen mee naar de cabine van een grote vrachtwagen. Ze konden zelf in de cabine plaatsnemen en ontdekken wat de dode hoek nu precies is en wat de chauffeur kan zien.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws