Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 10 mei 2024

gepost 2 weeks ago, op vrijdag, 10 mei 2024 door Crew

In het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen hebben de Eeklose senioren een lijstje van prioriteiten opgemaakt en bezorgd aan de verschillende politieke partijen. De afgelopen weken werden heel wat zestigplussers ondervraagd over hun verlanglijstje voor de nieuwe coalitie. En daaruit blijkt dat wonen en mobiliteit zeer belangrik zijn.

—-----------------------------------

Op zondag 9 juni en ook op zondag 13 oktober moeten we gaan stemmen. In Aalter kan je tot 31 mei oefenen met de stemcomputer.

Er staat een stemcomputer opgesteld in het gemeentehuis van Aalter, het Contactpunt Knesselare en in het Kunstencentrum ArtA’A. —--------------------------------

In Adegem, bij Maldegem zijn afgelopen donderdag voor het eerst in 8 jaar tijd opnieuw auto's gezegend. Ruim 600 bestuurders kwamen erop af. Na 2015 stopte de autowijding omdat er te weinig inkomsten waren. Een groep vrienden heeft de traditie opnieuw opgepikt.

—-------------------------------

Het kermiscomité van Poeke (Aalter) gaat op zoek naar deelnemers voor de rommelmarkt van de junikermis. Op zaterdag 22 juni wordt opnieuw een rommelmarkt gehouden in Poeke, en dat al voor de 22ste keer.

—------------------------------

Leuk extraatje op het Rijvers Festival in Zomergem (Lievegem) deze zomer. De hoofdcast van Nonkels komt langs. Rijvers Festival zet niet alleen in op zangers op het podium, maar pakt ook graag uit met influencers, acteurs en bv’s waar de bezoekers mee op de foto kunnen..

Info en tickets op www.rijversfestival.be.

—--------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws