Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 13 mei 2024

gepost 2 weeks ago, op maandag, 13 mei 2024 door Crew

Sinds het begin van de legislatuur van de Vlaamse regering in 2019 zijn er in Aalter 81.034 bomen bijgekomen. Mochten die bomen allemaal naast elkaar staan, is dat goed voor een bos van 42,82 hectare. Dat zijn ongeveer 86 voetbalvelden aan bos. In heel de provincie Oost-Vlaanderen gaat het om 538,86 hectare bos. Dat komt overeen met een oppervlakte van ongeveer 1.078 voetbalvelden.

—---------------------------

Kunstenaar Johannes Vlerick (68) uit Ursel (Aalter) zet twee weekends lang zijn tuin open en toont zo zijn kunstwerken aan het publiek.

Johannes Vlerick woont en werkt in de Brugse Heerweg 9 in Ursel. Midden van de velden maakt hij in zijn atelier beelden, en die laat hij nu zien in de expo ‘beelden in de tuin’. De tentoonstelling is nog te bezichtigen van 18 tot 20 mei.

—---------------------------------------

Vooruit wordt in Maldegem nieuw leven ingeblazen. In 2006 kwamen er voor het laatst enkele socialistische verruimers op de lijst van Groen te staan, maar nadien verdween rood naar de achtergrond. Sara Blomme (35), Kevin Claeys (33) en Kevin Debuyse-rie (31) starten de afdeling weer op. En daarvoor kwam Conner Rousseau zelfs naar Maldegem. —-------------------------------

Groen wil in Aalter strengere regels voor het gebruik van robotmaaiers om zo de egel te redden. Robotmaaiers die ‘s nachts gebruikt worden, zijn een regelrechte aanslag op egels. “Zij hebben geen vluchtreflex, dus kunnen gewond geraken of sterven door een robotmaaier. Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) noemde het voorstel van Groen tijdens de gemeenteraad letterlijk een ‘belachelijk agendapunt’. —---------------------------------------

Stad Eeklo breidt de premieregeling voor initiatieven rond kinderopvang uit. Er was al een premie voor starters, en die wordt nu uitgebreid naar bestaande initiatieven.

—----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws