Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 14 mei 2024

gepost 2 weeks ago, op dinsdag, 14 mei 2024 door Crew

In Aalter kan je binnenkort op het gemeentehuis een pasfoto laten maken voor op je nieuwe elektronische identiteitskaart. Aalter stapt in het nieuwe project van de overheid. Stad Eeklo doet dat niet. Dat er op het gemeentehuis zelf foto’s zullen genomen worden, is vooral bedoeld voor het bestrijden en voorkomen van identiteitsfraude. —-------------------------------

De gemeente Sint-Laureins start studies op voor vier nieuwe projecten die het dorp in de toekomst meer kleur moeten geven. Op de planning: de renovatie van de oude pastorij van Sint-Laureins en een dossier voor een nieuwe gemeenteschool in Watervliet.

—------------------------------

Vorig jaar moest de horecazaak The New York Burger op de Markt van Eeklo hun terras afbreken. Nu vragen de uitbaters al 4 maanden lang om een zitbank buiten. Opnieuw zit het koppel met torenhoge onnodige aanvraagkosten.

—---------------------------------------

De gemeente Kaprijke moet aanvragen voor huwelijken in de nieuwe kloosterkapel van Lembeke noodgedwongen weigeren. Tot een tijd geleden kon je in Lembeke trouwen in het oude OCMW-gebouw. Door de verbouwingen kan dat daar nu niet meer.

—--------------------------------

De werken in de Moerstraat in Bellem (Aalter) gaan deze week een nieuwe fase in, met extra hinder voor het verkeer. In de Moerstraat komt een nieuw dubbel fietspad aan één zijde van de weg. —--------------------------------

De Kleine Bogaardestraat in Maldegem blijft nog tot vrijdag 17 mei plaatselijk afgesloten voor het verkeer. Doorgaand verkeer kan omrijden via de Koningin Astridlaan.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws