Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 15 mei 2024

gepost 2 weeks ago, op woensdag, 15 mei 2024 door Crew

In Aalter komt tijdens het EK voetbal, volgende maand, het grootste EK-dorp van het Meetjesland. Net als bij de vorige editie in 2021, zal het EK-dorp gebouwd worden op de speelplaats van de Emmaüs Secundaire school. De Rode Duivels zal je daar dus al zeker tijdens de drie groepswedstrijden kunnen volgen op groot scherm. —---------------------------

Oppositiepartij Groen in Aalter wil dat er niet langer geparkeerd wordt op het fietspad in de Venecolaan. Tussen het bedrijf FrieslandCampina en Aveve staan er regelmatig vrachtwagens op het fietspad. Daardoor moeten fietsers op de rijweg fietsen en dat zorgt voor gevaarlijke situaties.

—-----------------------------

De gemeente Aalter onderzoekt de mogelijkheid om de oude pastorie van Sint-Maria-Aalter aan te kopen. De kerkfabriek van Sint-Maria-Aalter klopte zelf aan bij het gemeentebestuur. Of de gemeente de pastorie ook zal kopen, is nog onzeker. Er werd ondertussen een schattingsverslag aangevraagd.

—-----------------------------------------

Peter Van Hecke organiseert op pinkstermaandag 20 mei de negende editie van de Maldegemse Motorrit, ten voordele van Kom op tegen Kanker. Starten kan vanaf 8 uur .Inschrijven via www.maldegemsemotorrit.be.

—------------------------------

Leerlingen van het zesde leerjaar van scholen uit Sint-Laureins, Kaprijke en Eeklo maken zich weer klaar voor het fietsexamen. Het examen is telkens een deel op de openbare weg onder toeziend oog van een politie-inspecteur, maar er is ook een fietsbehendigheidsparcours met obstakels en slalommen.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws