Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 8 maart 2023

gepost 12 months ago, op woensdag, 8 maart 2023 door Crew

Het personeel van de Delhaize aan de Brugsesteenweg in Eeklo heeft het werk neergelegd. De directie kondigde aan dat het de 128 supermarkten in eigen beheer wil verzelfstandigen. De staking is het gevolg van een besparing bij Ahold Delhaize, de groep boven de winkelketen.

—------------------------------

De stad Eeklo geeft voortaan subsidies voor zogenaamde klimaatadaptieve maatregelen. Het gaat onder andere over het aanleggen van een groendak of het ontharden van de voortuin. “Dergelijke maatregelen zorgen ervoor dat het hemelwater beter wordt vastgehouden op de plaats waar het neerkomt”, zegt schepen van Klimaat Filip Smet (CD&V).

—-----------------------------

Mannen en jongens worden op vrijdag 10 maart door KWB Sint-Maria-Aalter uitgenodigd voor de Men’s Night Out. Van 18.30 uur tot middernacht kan je in het plaatselijk ontmoetingscentrum genieten van heel wat activiteiten.

—--------------------------------------

De sportievelingen van WTC Sport & Vermaak Lotenhulle (Aalter) zijn aan hun 46ste wielerseizoen gestart. Zoals de traditie het wil was er voor de eerste rit een ontbijt en nadien een fietswijding. Na de rit was er ook een receptie.

—-------------------------------------

Burgerenergiecoöperatie Volterra maakt in maart een toer door het Meetjesland, met vier infoavonden rond energie. De infoavond gaat over energie besparen, energie consumeren, en energie produceren in de energietransitie. Inschrijven: www.volterra.be/toer.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws