Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 8 juni 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 8 juni 2022 door Crew

Het Oost-Vlaams kampioenschap vinkenzetten heeft 150 vogels naar het dorp van Ursel (Aalter) gelokt. Marnix Heyerick uit Astene (Deinze) mag zich met 817 liedjes de kampioen van Oost-Vlaanderen noemen. Marie-Therese Van Baevegem uit Kruisem werd kampioen bij de vrouwen, met 737 liedjes.

—------------------------------------

Het dorp Ursel (Aalter) maakt zich op voor een kermisweekend, met heel veel Vlaamse muziek. Op vrijdag 10 juni komen Herbert Verhaeghe en ‘Dimi zingt André Hazes’ naar café Pallieter. Op zaterdag 11 juni is er een concert van The Craft. Zondag 12 juni kan je in Ursel naar de vijftiende rommelmarkt.

—-------------------------------------

Eeklo is komend weekend gaststad voor het Belgisch kampioenschap boomklimmen. Boomverzorgers uit het hele land zakken af om spectaculaire proeven te doen in de hoge bomen. Supporters zijn welkom, en wie wil kan ook zelf uitproberen of hij een goede klimmer is.

—----------------------------------

De OKAN-klas van het College ten Doorn in Eeklo heeft haar tiende verjaardag gevierd. De OKAN-klas is de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers. Sinds vorig jaar wordt die afdeling het College ten Doorn Universum genoemd. Niet toevallig, want een groot deel van de wereld zit er samen in een klas.

—-------------------------------------

De federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen heeft bij twee huiszoekingen voor het eerst NFT’s in beslag genomen. Een NFT is een uniek digitaal certificaat dat bepaalt wie eigenaar is van iets op het internet. Daarnaast zijn er ook cryptomunten en fysieke munten in beslag genomen. De inbeslagname is samen goed voor 547.000 euro.

—--------------------------------

In het Nationaal Veiligheidsplan van de politie zal meer aandacht gevraagd worden voor dierenwelzijn. In de nieuwe Kadernota die recent door de ministerraad werd goedgekeurd, staat dat elk vorm van dierenmishandeling moet vervolgd en streng(er)bestraft worden. Het Gentse korps is op dat vlak een voorloper, en krijgt daarvoor appreciatie van GAIA.

—-------------------------------

Een Iraanse man riskeert 18 maanden cel voor valsheid in geschrifte. De man deed zich voor als een makelaar en vervalste hierbij contracten van voetbalclub STVV. Op andere documenten kopieerde hij de handtekening van KAA Gent-manager Michel Louwagie. Met die documenten had hij voetballers in Iran helpen oplichten.

—-----------------------------

Drie Oekraïense gezinnen nemen deze week hun intrek in het containerdorp op de terreinen van HOGENT op de campus Schoonmeersen, vlakbij het Sint-Pietersstation. De stad Gent heeft die bestaande containers ingericht, en 61 vluchtelingen kunnen daar terecht. Als dat dorp vol is, zijn er ook plaatsen voorzien in rusthuis Ter Rive.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws