Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 7 juni 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 7 juni 2022 door Crew

In Maldegem en in Aalter sluiten deze maand twee zaken die al decennialang bestonden. Zo nemen Els Martens en haar man Hendrik Maenhout afscheid van de klanten in hun AVEVE-winkel en zullen Aalternaren niet meer in de eigen gemeente om sportkledij kunnen gaan want ook Anseeuw Sport zet er een definitieve streep onder.

—----------------------

Soetkin Kuypers en Mike Ekelschot verkopen in hun Artemeersmolen in Poeke enkel biologische granen en meel. Ondanks de berichten over graanprijzen die door het dak gaan door de oorlog in Oekraïne, merken Mike en Soetkin van de Artemeersmolen daar niks van, dit komt omdat ze hun graan lokaal kopen.

—----------------------------------

Binnenkort zal er in het Meetjesland 1 grote sociale woonmaatschappij actief zijn. Dat zijn 7 gemeenten in die regio overeengekomen. Concreet zullen de Meetjeslandse Bouwmaatschappij voor Volkswoningen, cvba Wonen, en het Sociaal Verhuurkantoor Meetjesland samen één woonmaatschappij in het Meetjesland vormen. Die zal dan bijna 2.800 huurwoningen beheren.

—----------------------------------------------

Gezinsbond Aalter en Huis van het Kind Aalter brengen op donderdagavond 16 juni een interactieve avond voor ouders over het schermgebruik van jonge kinderen. De avond start om 20u. Dany Verlinden begeleidt de avond, die ondersteund worden met heel wat praktische situaties. https://aalter.gezinsbond.be/

—------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws