Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 9 juni 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 9 juni 2022 door Crew

Aalter ziet een mooi sportfeest aan zich voorbij gaan. De Benelux Tour zal op 4 september toch niet in Aalter starten. De Benelux Tour is de enige meerdaagse UCI WorldTour-wedstrijd in België en Nederland, en wordt volledig verplaatst naar 2023.

—---------------------------------

Het dorp Lotenhulle (Aalter) maakt zich op voor een kermisweekend. Feestcomité Loo Vereenig(d)t heeft een mooie affiche in mekaar gebokst. Onder andere op zondagochtend is er vanaf 8.30 uur het straatontbijt in Lotenhulle. En zondagnamiddag is er vanaf 14 uur ‘De Lootse volksheld(in)’ waarin met acht proeven getest wordt wie de held van het dorp genoemd mag worden.

—------------------------------------------------------

Er is eindelijk een startdatum voor de verbouwingswerken van Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo. Op 8 augustus zal de aannemer starten met de werken. Er zal meer dan een jaar gewerkt worden, en er wordt zowat vier miljoen euro geïnvesteerd.

—-------------------------------

Maldegem blijkt een marktgemeente bij uitstek. Tijdens de ‘Maand van de markt’ werden bijna 3.000 spaarkaarten ingezameld. Wie een bezoekje bracht aan de maandagmarkt in Maldegem of de biomarkt in Adegem kreeg per aankoop een deelnamekaart. De gemeente ontving 260 deelnamekaarten voor de biomarkt in Adegem en ruim 2.500 deelnamekaarten voor de maandagmarkt in Maldegem.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws