Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 10 juni 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 10 juni 2022 door Crew

Luc De Meyer (71) neemt maandag na 39 jaar afscheid van de actieve politiek in Aalter. Hij werd door zijn eigen N-VA met lichte dwang naar de uitgang geleid, en neemt ontslag uit het schepencollege. Het ontslag van Luc De Meyer uit het schepencollege gaat op maandag 13 juni in, maar een opvolger komt er niet. Aalter doet het vanaf volgende week gewoon met zeven in plaats van acht schepenen. —----------------------------------------

Liefhebbers van oldtimers kunnen op zaterdag 11 juni in Ursel (Aalter). Ursel maakt zich op voor de tiende editie van de Urselse Classic Tour. Daar zijn tot 250 oude wagens te zien. Info: www.urselseclassictour.be.

—--------------------------------------------

Begin deze week werd beslist dat de meerdaagse wielerwedstrijd Benelux Tour met een jaar wordt opgeschoven, naar volgend jaar september. Maar dan nog is het niet zeker of de slotrit vanuit Aalter kan vertrekken. Aalter betaalde eerder 150.000 euro om 3 jaar lang start of aankomst van een rit in de Benelux Tour. Voor de editie dit jaar zou Aalter de start van de slotrit mogen organiseren. Maar er is dit jaar dus geen editie van de Benelux Tour.

—-----------------------------------

De gemeente Maldegem lanceert een nieuwe toeristische kaart. Daarop staan bezienswaardigheden en vier uitgestippelde fietsroutes. De gemeente wil met de gratis kaart meer toeristen naar Maldegem lokken. En voor wie met de camper komt is er goed nieuws, want de gemeente voorziet binnenkort camperplaatsen aan de sporthal en het cultureel centrum.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws