Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 8 juli 2020

gepost 1 year ago, op woensdag, 8 juli 2020 door Crew

De politie beschouwde de verdwijning van gisteren in Eeklo als onrustwekkend gezien de medische toestand van de 41-jarige man maar niet voor het 5-jarige meisje dat bij hem was. Dat betekent dat er geen enkele aanwijzing was dat de man slechte bedoelingen had met haar. Hij was ook niet in het bezit van een wapen.

----------------------

De gemeente Aalter gaat het historische Kasteel van Poeke verkopen aan Toerisme Vlaanderen. Dat maakt minister Pieter De Crem bekend.

Aalter wordt er niet rijk van, want het zal het kasteel voor een symbolisch bedrag overlaten. Het wordt wel de bedoeling dat Vlaanderen fors investeert in de renovatie van het kasteel, en in de verdere uitbouw van het kasteeldomein en het historische gebouw.

--------------------------------

In de haven van Gent werden twee windturbines afgebroken.

De windturbines zijn 17 jaar oud en hebben allebei een vermogen van 2 Megawatt. Op dezelfde plaats komen drie nieuwe windturbines. Ze zijn groter en efficiënter dan de vorige turbines en hebben elk een vermogen van 4,1 Megawatt.

----------------------

In het kanaal Gent-Brugge-Oostende werd gisterenavond ter hoogte van Beernem een mazoutspoor vastgesteld. Door de warmere temperaturen zou de mazout vanzelf moeten verdampen. Die werkwijze is volgens de hulpdiensten een goed alternatief voor detergent. Hoe de mazout in het water is beland, is nog niet duidelijk.

----------------

Sporters kunnen vanaf vanaf nu terecht in de drie sportzalen van het gloednieuwe wijkcentrum Xaverianen in Sint-Michiels bij Brugge.

Zowel de ruime balsportzaal, de danszaal als de gevechtssportzaal wordt ter beschikking gesteld. De officiële opening van het wijkcentrum is in september. De stad Brugge kiest voor een ‘soft’ opening, in deze coronatijden.

--------------------

Op de grens van Aalter en Deinze is het eerste ecoveloduct van Oost-Vlaanderen geopend. De brug over de E40 laat fietsers en wilde dieren toe de snelweg veilig over te steken. Ecorasters leiden dieren richting brug. De rasters werden over een afstand van 2,5 km geplaatst tussen de brug van de Markettestraat over de E40 in Aalter en de afrit in Nevele.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws