Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 9 juli 2020

gepost 1 year ago, op woensdag, 8 juli 2020 door Crew

De meerderjarige inwoners van Aalter kunnen hun coronabon van 25 euro in de brievenbus vinden. Die coronabon kan vanaf nu tot 31 december gebruikt worden bij meer dan 180 handelaars in de gemeente.

----------------------

Er werd gisteren een poederbrief gevonden in de brievenbus van NV-Akamerlid en schepen uit Evergem: Kathleen Depoorter.

Of het nu echt gaat om een gevaarlijk poeder of om een slechte grap wordt momenteel onderzocht.

-------------------

In de Koning Albert I-laan in Sint-Michiels heeft een wagen gisteren vuur gevat.

De inzittenden konden de wagen tijdig verlaten. De brandweer had het vuur, dat zich onder de motorkap bevond, snel onder controle en kon voorkomen dat de volledige auto in brand vloog.

--------------------

De zomervakantie loopt volop, maar in Maldegem gaan 103 kinderen toch elke dag naar school. De gemeente organiseert een zomerschool, en wil kinderen helpen die extra begeleiding nodig hebben.

-------------------

Jeugdhuis Kadans in Aalter pakt deze zomer uit met een coronaproof alternatief, en organiseert elke vrijdag en zaterdag een parkcafé in het park achter het jeugdhuis.

De jongeren timmerden zelf tafels en tentjes in mekaar. Op die manier kunnen jeugdbewegingen hun werking vertonen.

---------------------

De parochie Aalter-Brug bij Aalter moet komend weekend de traditionele zomerkermis schrappen. Er komt wel een kermiszoektocht.

In elke brievenbus werd een wedstrijdformulier van onze kermiszoektocht bedeeld, die dit weekend met de fiets kan gereden worden.

------------------------

De deuren van het Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo zijn nog dicht, maar deze zomer worden wel zomerfilms vertoond in openlucht.

De capaciteit is beperkt tot 200 plaatsen en het publiek wordt in bubbels opgedeeld. Tickets voor de namiddagfilm kosten 3 euro, en voor de avondfilm 5 euro.

----------------------------

De wekelijkse markt op donderdag in Eeklo vindt tot en met 27 august plaats op de N9, vanaf het kruispunt met de Boelare/Molenstraat tot aan het Krügercentrum.
Tot 14 uur is daardoor vandaag de N9 afgesloten voor alle verkeer. De parking van het Krügercentrum in Eeklo blijft wel toegankelijk.

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws