Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 7 juli 2020

gepost 1 year ago, op dinsdag, 7 juli 2020 door Crew

Bij verkeerscontroles in de politiezone Meetjesland Centrum werden 236 van de ruim 2.000 gecontroleerde chauffeurs beboet.

De verkeersploegen van zone Meetjesland Centrum stelden zich zowel in als buiten de bebouwde kom op.

--------------------------

Bij de politiezone Damme/Knokke-Heist legden de nieuwe commissaris Carolien Tuypens en 4 pas gestarte inspecteurs de eed af bij de voorzitter van het politiecollege Joachim Coens.

-------------------------------------------

De stad Brugge gaat met de aankoop van twee mobiele camera’s strikter toezien op sluikstorters. De camera’s zullen op termijn ook ingezet kunnen worden om andere overlast zoals vandalisme in kaart te brengen.

---------------------

Er komen ‘Zeebrugge-strandschermen’ op de markt om deze zomer de social distancing aan de kust te garanderen. Een scherm is 4,5 meter lang en 1,5 meter hoog. In het pakket, dat 50 euro kost, zitten ook vier palen en een hamer. De strandschermen zijn te koop in het toeristisch infokantoor op de Zeedijk en bij de lokale handelaars in Zeebrugge.

--------------------

Om de schoolomgevingen in Oostkamp veiliger en kindvriendelijker te maken, worden vandaag en morgen extra wegmarkeringen aangebracht. Het gaat onder meer om fietssuggestiestroken en zebrapaden. De belijningswerken zullen voor plaatselijke hinder zorgen. Morgenvoormiddag rijden er daardoor geen bussen van De Lijn door het centrum van Oostkamp.

-------------------------

De artsen en medewerkers van het AZ Alma in Eeklo krijgen elk een gemeentelijke geschenkbon van 35euro. De Meetjeslandse bedrijven wil hen zo bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis. In totaal gaat het om 50.000 euro dat opnieuw in de Meetjeslandse horeca en handel zal gepompt worden.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws