Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 8 januari 2020

gepost 7 months ago, op woensdag, 8 januari 2020 door Wim Van Geert

Pieter De Crem lanceert een nultolerantie voor zware verkeersovertredingen in de gemeente Aalter. Wie in het vernieuwde centrum verbodsborden negeert en betrapt wordt door de politie, zal voor de politierechter worden gedaagd. “We zullen het verkeer sturen, voor ieders veiligheid. Maar dan moeten de regels ook gevolgd worden”, klinkt het bij de burgemeester van Aalter.

--------------------------

Op de Kortrijksesteenweg in Wingene heeft een bejaarde vrouw dinsdagochtend vluchtmisdrijf gepleegd. De tachtiger kwam rond 11.30 uur met haar wagen van links de steenweg op. Ze botste daarbij met de bestelwagen van een man uit Erpe-Mere. De man probeerde de aanrijding nog te vermijden en raakte daardoor een boompje langs de kant van de weg. De bejaarde vrouw zette haar weg verder. Een getuige achtervolgde de wagen om de nummerplaat te noteren. Alle gegevens werden overgemaakt aan de politie.

------------------------

Wie na Driekoningen af wil van zijn oude kerstboom, kan die vandaag in Eeklo schenken aan het zogenaamde kerstboomadoptiebos.

Eeklo lanceert de nieuwigheid dat oude kerstbomen met wortel zullen geplant worden op een stuk grond, om in december via de Kringwinkel dan een tweede leven te vinden. Een idee dat N-VA in november lanceerde, en door het stadsbestuur meteen werd uitgewerkt.

-----------------------------------

Het gemeentebestuur van Beernem nodigt haar inwoners uit op de ‘Ronde van Beernem’. Dat zijn vier infoavonden over het meerjarenplan tot en met 2025.

Tijdens de infoavond wordt gestart in Oostveld en eindigen doen ze in Sint-Joris. Tussendoor wordt halt gehouden in Beernem en Oedelem. Inwoners die de plannen wensen in te kijken kunnen gemakkelijk inschrijven via www.beernem.be/rondevanbeernem.

-------------------------

Eeklo wil vanaf 2021 een leegstandsbelasting heffen op winkelpanden die te lang leeg blijven staan. Winkelpanden die lang leeg staan zorgen al snel voor een minder leuke winkelsfeer. Eeklo wil handelaars op een positieve manier aansporen om een winkel te beginnen, en gaan ook met de eigenaars van de handelspanden praten. Wie niet gemotiveerd is om mee te werken aan een leuke winkelsfeer in Eeklo, zal dat financieel voelen.

---------------------------------

Het Brugse parket voert een onderzoek naar Leopold Lippens, burgemeester van Knokke-Heist, na een melding van belangenvermenging. De zaak handelt over de Tolpaertpolder, die is vandaag landbouwgrond en eigendom van de kinderen van de burgemeester. Via sluipende besluitvorming en invloed op alle niveaus over de jaren heen wordt deze landbouwgrond stilaan omgezet in woongebied. Op die manier zou de familie van de burgemeester plots peperdure bouwgrond in handen hebben in plaats van landbouwgrond.

------------------------

De smalle tunnel in Pittem onder de N37 die de Muizebeekstraat met de Gentsemeersweg verbond kan voortaan niet meer gebruikt worden door auto’s. De gemeente liet gisteren een afsluiting plaatsen. Het plan om het tunneltje af te sluiten dateert al uit september 2018. Toenmalig schepen van Ruimtelijke Ordening Peter Gelaude opperde toen dat een fietssluis de situatie veiliger kon maken voor fietsers en voetgangers.

----------------------------

De 72 jarige auteur Romain Goorman uit Aalter pakt uit met zijn tweede boek: ‘Intelligentie in de natuur’. Het boek werd geschreven op het raakvlak tussen filosofie en wetenschap. We zijn die natuurlijke verbondenheid verloren, aldus de schrijver Goorman. De mens heeft zich buiten en boven de natuur gesteld, en daar dragen we stilaan de gevolgen van. Romain Goorman schrijft over wat wij doen met de natuur, en hoe de natuur daar op reageert.

‘Intelligentie in de natuur’ van Romain Goorman kost 25 euro, en is te koop via Skribis, en in de zimbra1 Boekhandel van Maldegem, Deinze, Gent en Brugge.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws

Kia juni 2020