Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 7 januari 2020

gepost 7 months ago, op dinsdag, 7 januari 2020 door Wim Van Geert

Gisteren werden meer dan 400 mensen uitgenodigd naar het gemeentehuis van Aalter voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Op het einde werd Pieter De Crem verrast met een verjaardagstaart, omdat hij dit jaar zijn jubileum van 25 jaar burgemeester viert.

Pieter de Crem voegde er aan toe dat het bestuur de voorbije 25 jaar alle kansen heeft gegrepen om Aalter naar een hoger niveau te tillen. Er zijn, aldus De Crem, genoeg gemeenten die jaloers zijn op wat hier in Aalter gebeurd is. We hebben het gedaan, en als het aan mij ligt, zullen we het ook nog lang verder doen zegt een fiere burgemeester van Aalter.

---------------------------

Sp.a wil dat de stad Tielt de groeiende discriminatie in Polen tegen homofielen, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen veroordeelt. Tielt heeft al langer goede contacten met Polen want het is verbroederd met de stad Szamotuly.

---------------------

De stad Eeklo heeft op de nieuwjaarsreceptie een nieuw logo voorgesteld. Meteen werden de nieuwe vlaggen aan het stadhuis gehesen.

De stadskleuren groen en wit blijven behouden, en ook de slagzin ‘Eigenzinnig, Energiek, Echt’ blijft overeind. Ook al staan de woorden nu in een andere volgorde om meer lijn in het logo te krijgen. Wie het logo bekijkt, ziet twee aanhalingstekens en twee punten, in die symbolen zie je ook het getal 9900, en dat is de postcode van Eeklo.

-------------------------------------

De toeristische sector aan de kust kan terugblikken op een degelijke kerstvakantie. Westtoer schat dat zeshonderdduizend dagtoeristen de kust hebben bezocht gedurende de twee vakantieweken. Vooral na Kerstmis hebben veel mensen gekozen voor enkele vakantiedagen aan zee. Topper was de jaarwisseling van 30 en 31 december. Met oudejaar is een gemiddelde hotelbezetting van tachtig procent of meer genoteerd. Ook voor de tweedeverblijvers is de kerstvakantie een bijzondere periode om met familie en vrienden te genieten van vakantie aan zee. De kerstvakantie toont aan dat de kust in de vier seizoenen een belangrijke reisbestemming is.

------------------------------

De raadsleden van CD&V Maldegem in het Autonoom Gemeentebedrijf hebben hun zitpenningen van 2019 aan twee goede doelen geschonken.

De gemeente Maldegem wordt niet alleen bestuurd door een gemeenteraad, maar ook door een Autonoom Gemeentebedrijf. Raadsleden Anneke Gobeyn en Koenraad De Ceuninck hebben dan ook beslist om hun zitpenningen van het AGB aan goede doelen te schenken. Beiden schenken € 400 aan de vzw Kinderkankerfonds en 400 euro aan het Vlaams Expertisecentrum dat instaat voor de zelfmoordlijn 1813.

------------------------------

Kunststofproducent Covestro uit Tielt heeft de verkoop van de Europese bedrijfstak voor polycarbonaatplaten aan de Duitse Groep Serafin afgerond. Daardoor zal de vestiging van Covestro op de Wakkensesteenweg voortaan werken onder de naam Exolon-Groep. Binnen Serafin wordt de Exolon-Groep opgericht als een onafhankelijke onderneming. De huidige activiteiten in Tielt worden voortgezet. Bij het bedrijf in Tielt werken 160 mensen.

------------------------

De Brugse binnenstad maakt zich op voor maandenlange werken. Deze week start een aannemer met de vernieuwing van het wegdek in de toeristische Breidelstraat, tussen Markt en Burg. Later volgen ook nog de Burg, de Vismarkt en de Eiermarkt. Dat is nog buiten de hinder in de Katelijnestraat gerekend. “Met de meeste werken zijn we tegen Pasen klaar. Dan staan de terrassen er weer”, aldus schepen in Brugge Mercedes Van Volcem.

-------------------------

Aalter heeft het twee weken zonder wekelijkse markt moeten stellen. Vanaf morgen 8 januari verhuist de marktdag weer naar de vertrouwde stek.

De wekelijkse markt van Aalter op woensdag werd maandenlang op de parking Aard gehouden, door de werken in het centrum. Woensdag verhuist de wekelijkse markt eindelijk weer naar het volle centrum van de gemeente. “Er komt een nieuwe setting”, zegt schepen Dirk De Smul (CD&V).

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws

Kia juni 2020