Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 8 februari 2023

gepost 1 year ago, op dinsdag, 7 februari 2023 door Crew

Twee mannen uit Eeklo zijn veroordeeld tot celstraffen van drie jaar wegens handel, bezit en invoer van drugs. Het tweetal specialiseerde zich in cannabis en opereerde vanuit de woning van één van hen, gelegen in de Guido Gezellestraat.

—---------------------------------

Het rommelt binnen de meerderheidspartij SMS in Eeklo. Fractieleider Michel De Sutter vraagt het ontslag van schepen en partijgenoot Marc Windey (76). Het ontslagnemend bestuur van SMS distantieert zich van die vraag, en schepen Windey wil van geen wijken weten. “Na 53 jaar carrière in de publieke sector zou dat een verschrikkelijk einde zijn”, reageert een verraste Marc Windey.

—-----------------------------------

De begraafplaats van Lotenhulle (Aalter) heeft een nieuwe haag als omheining. Alles samen 310 meter lang. “De nieuwe haag kwam er in de plaats van de afsluiting en de oude haag. De werken werden met de nodige omzichtigheid uitgevoerd om mogelijke overlast minimaal te houden.

—-------------------------------------

Bezoekers van de wekelijkse Boerenmarkt in Aalter worden op zaterdag 11 februari getrakteerd op een hapje en een drankje. Boerenmarkt Aalter bestaat bijna zeven jaar, en is ondertussen een vaste waarde voor een ruim gamma producten rechtstreeks van bij de boer naar de consument.

—----------------------------------------------------------


Meer dan 20.000 gewonden en 5.100 doden. Dat is de slachtofferbalans na de zware aardbevingen in Turkije en Syrië. Ook in Gent, waar heel wat Turken wonen, is het verdriet groot. Maar stil zitten doen ze niet. Enkele uren na het vreselijke nieuws stonden er al vrachtwagens vol hulpgoederen klaar.

—--------------------------------------

Inbrekers hebben afgelopen week toegeslagen in een supermarkt in de Phoenixstraat, gelegen in de Brugse Poort in Gent . Ze forceerden een deur en gingen aan de haal met de kassa. “Die was uitzonderlijk niet geleegd”, zucht uitbater Amjid. Er zat iets meer dan 3.000 euro in.

—----------------------------------

Aan de Nieuwevaart en de Gasmeterlaan raakten de verkeerslichten dinsdagnamiddag defect. Hierdoor ontstond er heel wat chaos en verkeershinder. De politie kwam ter plaatse om het verkeer te regelen.

—------------------------------------------

In het anders zo rustige Mariakerke en in buurgemeente Wondelgem loopt een grootschalige petitieactie tegen het sluiten van de wijkbibliotheken. De bibs van beide gemeenten zouden - volgens het besparingsplan van de stad - moeten fusioneren tot één bib. Dat ziet niemand zitten.

—---------------------------

Dit weekend kan Wetteren eindelijk nog eens Carnaval vieren. In 2020, nog voor de pandemie, werd de Carnavalstoet in Wetteren afgelast door voorjaarsstorm Dennis. En de laatste twee jaar was er ook geen stoet door corona. Zaterdag en zondag openen de kermisattracties om 14 uur en zondag trekt de Carnavalsstoet door de verkeersvrije straten van het centrum van Wetteren.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws