Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 7 februari 2023

gepost 1 year ago, op maandag, 6 februari 2023 door Crew

De schorsing van kinderopvang ‘De Kleine Wereld’ in Eeklo steekt heel wat jonge ouders in de problemen. Ondertussen onderzoekt het parket de zaak. Naast de klachten komen er op sociale media ook steunberichten voor de uitbaatster van de crèche. —------------------------------------------------------------

Vandalen hebben verschillende verkeersborden vernield, aan de nieuwe tractorsluis in de Kruiskensstraat in Eeklo. Na eerdere vernielingen werden de verkeersborden teruggezet, maar nu werd alles weer uitgetrokken en in de gracht gekieperd.

—-------------------------------

Maldegem is deze week helemaal in de sfeer van het wielrennen en de cyclocross. In het Sint-Annakasteel werd een Wielerexpo geopend, en woensdag wordt de Parkcross gereden. Vanaf donderdag wordt het parcours dan vrijgehouden voor de scholen en de jeugdbewegingen.

—----------------------------

N-VA Eeklo is de komende week in de ban van Valentijnsdag. Op de wekelijkse markt van donderdag 9 februari heeft N-VA Eeklo een stand, en wordt getrakteerd op gratis chocolaatjes. Op zondag 12 februari is er dan vanaf 10.30 uur een valentijnsreceptie in de Salons Mimosa in Eeklo.

—--------------------------------

Turkije en Syrië zijn getroffen door een verschrikkelijke ramp. Een aardbeving heeft nu al meer dan 2.000 doden geëist, en dat aantal blijft oplopen. KAA Gent betuigt zijn medeleven door het Gents voetbalstadion te laten oplichten met de vlag van Turkije en van Syrië.

—--------------------------------

Woontoren Jupiter in Nieuw Gent staat leeg omwille van de toekomstige ‘vernieuwbouw’ van de wijk, en dus is de toren een ideaal oefenterrein voor de brandweer. De komende maanden kan er rook om de toren te zien zijn, maar dat is dus een oefening.

—-------------------------

Wordt 2023 dan toch het jaar waarin in Zwijnaarde de spade in grond gaat? De Stad Gent vraagt opnieuw een vergunning aan voor een rechtstreekse ontsluitingsweg tussen de R4 en twee grote bedrijventerreinen. De weg moet zwaar vrachtverkeer uit de Gentse deelgemeente houden.

—--------------------------

Een windturbune aan het Mercatordok zal ervoor zorgen dat de Gentenaars minder zullen moeten betalen voor hun energie. De opbrengst van deze molen gaat immers integraal naar de energiecentrale van de stad.

—--------------------------------

Single en op niet perse zoek naar een lief, maar wel naar reis- of feestgenoten? Dan is de info-avond in Stadsbrouwerij Artevelde een must. Op vrijdag 10 februari 2023 is er een singles-avond. Liefst drie singles-organisaties komen er zichzelf en hun activiteiten voorstellen. Alle info en (gratis) inschrijven op www.tomeeto.be.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws