Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 6 februari 2023

gepost 1 year ago, op maandag, 6 februari 2023 door Crew

Kinderopvang De Kleine Wereld in de Jan Breydelstraat in Eeklo moet noodgedwongen dicht. Er zouden in de afgelopen maanden twee klachten zijn binnengelopen over de crèche. Zo zou een van de kinderen een bloeduitstorting in de nek hebben gehad, als gevolg van wurging. De dienst Opgroeien heeft nu beslist om de crèche nu voor drie maanden te sluiten.

—------------------------------

Een uitslaande brand op Stratem in Aalter heeft zaterdagochtend een woning zwaar beschadigd. De brandweer van Aalter had het vuur vrij snel onder controle en zoekt naar de oorzaak van de brand. De woning was zo goed als leeg omdat de bewoner aan het verhuizen is.

—-----------------------------

De politici van Aalter nemen dit jaar een lange aanloop, en houden hun eerste gemeenteraad pas op maandag 13 maart. In januari is er in Aalter nooit een politieke gemeenteraad. De gemeenteraad van februari wordt nu geschrapt, waardoor de eerste echte gemeenteraad van 2023 pas in maart gehouden wordt.

—------------------------------------

Viktor Van Vynckt (24) en Jens Stevens (24), twee vrienden uit Aalter, lanceren het online platform Your-Tickets.be. Zij geven de mogelijkheid aan organisatoren om tickets voor hun event online te verkopen. “Wij merkten dat het bestaande aanbod te duur en te ingewikkeld was. Dus zorgden we zelf voor een alternatief”, klinkt het.

—----------------------------------

In de Sint-Bernadettewijk in Sint-Amandsberg stonden tot voor kort 190 woningen, maar die worden vervangen. Daarvoor moet de hele wijk onder de sloophamer, een proces dat deze zomer begon. Eerst werd het asbest eruit gehaald, kort nadien ging het eerste huis ook echt neer. Slechts enkele maanden later blijft er maar een fractie van de historische wijk meer over.

—---------------------------

Spaanse windhonden worden vooral in Spanje nog ingezet als jachthond, maar als ze niet presteren, worden ze zwaar mishandeld. Daarom kwamen een 200-tal honden en hun baasjes op zondag op straat in Gent.

—-------------------------------

Frank Verstraeten, de bezieler van Zillion en ProjeXXX, dat dit weekend doorging in Gent, belooft de tickets van klanten die niet op tijd in Flanders Expo raakten, terug te betalen. Tegelijk kondigde hij ook aan dat alle Gentse tickethouders twintig euro aan betaaltegoed krijgen voor Zillion Beach, dat deze zomer ook doorgaat in ... Flanders Expo.

—---------------------------

In de Gemeentelijke Feestzaal van Wetteren vond zaterdag Kindercarnaval plaats. Voor het eerst en door omstandigheden eens niet tijdens het traditionele weekend van Carnaval. Dat is pas 12 februari. Illuna werd er verkozen als Jeugdprinses Carnaval 2023.

—---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws