Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 3 februari 2023

gepost 1 year ago, op donderdag, 2 februari 2023 door Crew

De dienst Aalter Proper van het gemeentebestuur van Aalter kreeg vorig jaar maar liefst 370 meldingen binnen van een sluikstort. Dat betekent dat Aalter Proper dus het hele jaar door elke dag in actie moet schieten. “De Aalter Proper-ploeg gaat meteen aan de slag van zodra een burger een melding doet over zwerfvuil”, zegt schepen Dirk De Smul (CD&V).

—---------------------------------------------------

Het Meetjesland is nu officieel deel van de ‘Regio Gent’. Vlaanderen werd opgedeeld in vijftien regio’s en van het Meetjesland is daarin geen sprake meer. Toch zien de politieke kopstukken uit onze regio vooral voordelen. “We mogen geen Calimero spelen, en moeten vooral de voordelen uit de samenwerking met Gent halen”, klinkt het.

—---------------------------------------------------------------

De gemeente Aalter heeft de verdienstelijke bloedgevers van het afgelopen jaar in de bloemetjes gezet. Paul Vlieghe kreeg het grootste applaus, want hij heeft ondertussen 175 bloedgiften op zijn naam staan.

—----------------------------------------------

De gemeente Maldegem lanceert het project ‘Maldegem Boomt’ en wil zes locaties in de gemeente vergroenen. Beton gaat eruit, en er worden bomen en struiken in de plaats geplant. “We willen ook de inwoners meekrijgen in dit verhaal en Maldegem zo gezelliger en klimaatgezonder maken”, klinkt het.

—------------------------------------------------

Lou Willems uit Gent gaat naar school, zit op judo en droomt van de toekomst. Een normale 15-jarige, maar dan net iets anders. Want anderhalf jaar geleden werd bij hem de ziekte Freidreich Ataxie vastgesteld . Een ongeneeselijke spierziekte die steeds meer impact op zijn leven zal hebben. Zijn ouders zamelen nu geld in voor de torenhoge medische kosten. Meer info en inschrijven kan via de Facebookpagina van Care 4 Lou.

—-----------------------------------------------------------------------

Op de E17 van Gent naar Antwerpen is gisteren een zwaar ongeval met twee vrachtwagens gebeurd ter hoogte van Destelbergen. Verkeer dat van Brugge naar Antwerpen moest er omrijden.

—------------------------------------------

De meldings-app voor sluikstorten wint aan populariteit. In 2022 kwam al 64% van de meldingen van sluikstorten binnen via die app. “Dat is goed, en tegelijk ook slecht nieuws”, vindt Stijn De Roo (CD&V Gent ). “Want de kern van het probleem - sluikstorten dus - blijft bestaan.”

—------------------------------

In de politiezone Wetteren, Laarne en Wichelen rijdt nog steeds 9,34 procent van de gecontroleerde voertuigen te snel. Twee overtreders krijgen een dagvaarding voor de politierechtbank. In januari werden 10.222 voertuigen gecontroleerd met de bemande camera en reden 955 bestuurders te snel.

—--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws