Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 2 februari 2023

gepost 1 year ago, op woensdag, 1 februari 2023 door Crew

Twee drugsdealers die in oktober een rugzak stalen van technicus in de Zuidmoerstraat in Eeklo , riskeren een gevangenisstraf van 12 tot 18 maanden én een geldboete van 8.000 euro. De politie kon via camerabeelden al snel de identiteit van de mannen achterhalen en deed een huiszoeking bij hen thuis.

—-----------------------------

De stad Eeklo onderzoekt de mogelijkheden om de fietsveiligheid in de Raverschootstraat aan te pakken. Jonas Deilgat (Groen) bracht het dossier op de gemeenteraad. Vooral het feit dat chauffeurs nog al te vaak over het fietspad rijden, vindt hij in de Raverschootstraat een gevaarlijke situatie.

—-----------------------------

Het gemeentebestuur van Aalter heeft de personeelsleden gehuldigd die vorig jaar hun bureau ruilden voor een welverdiend pensioen. Mia Verdonck van de personeelsdienst was de eregaste. Zij kwam in 1979 bij het gemeentebestuur en heeft er maar liefst 43 jaar dienst opzitten. —------------------------------------

Inwoners van Aalter die op zoek zijn naar goede compost, kunnen die gratis afhalen in het gemeentelijk groencomposteringspark. —----------------------------

De ijspiste van Maldegem opent op vrijdag 3 februari weer de deuren. Tot zondag 26 februari zal je voor 6 euro kunnen schaatsen. “Na drie moeilijke en sombere coronajaren, willen we de Maldegemnaar zijn schaatsplezier niet ontzeggen”, klinkt het.

—-----------------------------

In Gent is een elektrische wagen woensdagavond omstreeks 18 uur in de Visserij beland. Drie personen werden met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis. Het zou gaan om de twee inzittenden van de auto en de partner van één van hen die een reddingspoging ondernam.

—----------------------

Een bus van De Lijn is woensdagavond tegen een betonnen sokkel gereden bij een manoeuvre in Gent. Door het ongeval lekte er olie op de baan, de brandweer was ter plaatse om de rijweg te reinigen.

—---------------------------

De vraag naar volkstuintjes is groot in Gent, en dat beseft ook de stad. Op korte termijn komen er 36 extra tuintjes aan de Hogeweg in Sint-Amandsberg, waar nu al een honderdtal tuintjes zijn.

—------------------------

België en Nederland, of specifieker Gent en Zeeland, richten samen de organisatie ‘North Sea Port Talent’ op. Dat is een werk- en opleidingscentrum, waarmee ze de werkgevers in het havengebied willen ondersteunen in de zoektocht naar de juiste profielen. North Sea Port staat voor 102.000 directe en indirecte jobs.

—-------------------------------

LAGO Gent Rozebroeken heeft het internationaal ecolabel Green Key gekregen. Dat komt onder meer door de 2.139 zonnepanelen die op het dak zijn geplaatst. Dankzij dat label kan je in het Gentse zwembad nu ook betalen met eco-cheques.

—-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws