Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 1 februari 2023

gepost 1 year ago, op woensdag, 1 februari 2023 door Crew

De vijf populairste openbare gebouwen en locaties in Aalter hebben vorig jaar samen ruim 380 duizend bezoekers gelokt. Het Kunstencentrum ArtA’A aan het station is het populairste gebouw, met vorig jaar 176.duizend bezoekers.

—-------------------------------------------------------

Tientallen verpleegkundigen van het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo zijn dinsdag naar Brussel getrokken om er deel te nemen aan de nationale betoging. Ze laten hun stem horen tegen de onhoudbare werkdruk en het personeelstekort in de zorgsector. —---------------------------------------------

De Aalterbon blijft het goed doen, en heeft ondertussen de kaap van 420.000 euro omzet gehaald. De Aalterbon is een cadeaubon die op het gemeentehuis en online kan besteld worden, en waarmee je kan betalen bij zowat 200 handelszaken en middenstanders in groot-Aalter. —-------------------------------------

In de Oostveldstraat in Eeklo is gestart met de afbraak van de oude kerktoren. Kerkfabriek en stad zijn op zoek naar een nieuwe bestemming voor de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk op het Oostveld in Eeklo. De kerktoren brokkelt af en wordt om veiligheidsredenen gesloopt.

—------------------------------------

Het parket van Oost-Vlaanderen stelt een voorlopige bewindvoerder aan voor Deltasun, een bedrijf dat zonnepanelen verkocht, maar nooit leverde en installeerde. De zaakvoerder van het bedrijf wordt beticht van oplichting en fraude en zou er met meer dan 2,4 miljoen euro vandoor zijn.

—--------------------------------

Gent heeft als eerste Belgische stad het manifest van de Rainbow

Ambassadors, een vzw die opkomt voor een regenboogvriendelijk ouderenbeleid, ondertekend. In het manifest staat onder andere dat woonzorgcentra en lokale dienstencentra een vertrouwenspersoon

moeten hebben voor LGBTQ-senioren.

—--------------------------------

In het Kanaal Gent-Terneuzen worden de restanten van de oude Terdonkbrug opgeblazen. De brug werd meer dan een halve eeuw geleden vervangen door een veerdienst. Door de werken is die veerdienst vier dagen lang onderbroken.

—----------------------------------

Op de campus Wetteren van CVO Groeipunt namen de eerste politieagenten deel aan een cursus cybercrime. De campus in Mendonk barst intussen uit haar voegen en verplaatst daarom een deel van de politieopleiding naar Wetteren.

—-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws