Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 31 januari 2023

gepost 1 year ago, op maandag, 30 januari 2023 door Crew

Alcohol en autorijden is nooit een goede combinatie en al zeker niet als daar nog eens kalmeermedicatie bij komt kijken. Dat mocht een vrouw uit Kruishoutem ondervinden nadat onder invloed maar liefst vier keer in aanraking kwam met de politie in Aalter en Deinze. De vrouw kreeg een ellenlang rijverbod en een meer dan fikse boete van de politierechter.

—------------------------------

Er komen in Aalter twee nieuwe industrielocaties waar bedrijven zich kunnen vestigen en ontwikkelen. De gemeente wil de Moerakker in Knesselare ontwikkelen voor kleine ambachtelijke bedrijven. In Woestijne in Aalter-Brug komen drie terreinen vrij voor bedrijven die specifiek willen inzetten op de binnenvaart.

—-----------------------------

Jeugdhuis Kadans en de gemeente Aalter starten met Lochtink een nieuwe tienerwerking op. De naam Lochtink komt uit het Aalters dialect en betekent moestuin. “Kadans fungeert als een plaats waar groei en ontwikkeling van tieners en jongeren voorop staan”, legt schepen Mathias Van de Walle (CD&V) uit.

—--------------------------------------------

De herstellingswerken aan het zwembad van Eeklo kunnen op 1 maart starten. In het beste scenario kan het Verbauwenbad dan in september weer open. Maar dan mag er letterlijk niets verkeerd lopen. Eind december is de uiterste einddatum die de aannemer meekrijgt.

—-----------------------------

In de IJskelderstraat in Gent is maandagavond een burenruzie volledig uit de hand gelopen. Twee mannen werden door hun agressieve buur het ziekenhuis ingeslagen met een skateboard. De agressieveling werd naar het politiekantoor overgebracht voor verhoor.

—----------------------------

In Gent is maandagavond een groep actievoerders van het voormalige Vredeshuis richting de Stadhuis getrokken. De Stad Gent wil het gebouw in de Sint-Margrietstraat verkopen. Geen goed idee, vinden de betogers. Hun actie haalde niks uit, het gebouw wordt verkocht, deze beslissing werd genomen op de gemeenteraad.

—------------------------

De Blaarmeersenvijver is buiten zijn oevers getreden, en ook al regent het nu al dagen niet meer, het water trekt niet weg. Dat komt omdat het ‘natuurlijke afvoerkanaal’, via de Leie, afgesloten is. Voor werken aan de fietsonderdoorgaan aan Ekkergem-brug is de Leie immers afgesloten met schotten.

—-------------------------

Een fietsenstalling in het Groot Vleeshuis, hoort dat wel? Het is dé discussie bij uitstek deze week in Gent. Van nachtburgemeester Edmond Cocquyt tot Vlaams erfgoedminister Matthias Diependaele: iedereen heeft wel een mening over de herbestemming van de vijftiende-eeuwse markthal. Intussen pleit de Gentse Fietsersbond voor een “radicalere omslag”.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws