Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws 30 januari 2023

gepost 1 year ago, op zondag, 29 januari 2023 door Crew

In elk van de zes deelkernen van Aalter waar de Ronde van Vlaanderen op zondag 2 april passeert, wordt een volksfeest voorzien. De dag voor de profs, op zaterdag 1 april, doet ook het wielerevent ‘Ronde van Vlaanderen Cyclo’ de gemeente Aalter aan. Die dag rijden maar liefst 16.000 wielertoeristen hun eigen Ronde.

—--------------------------------------------------

In Aalter werd er het voorbije weekend in vijf wagens ingebroken. De dieven sloegen toe in dezelfde omgeving, in de buurt van Aalter-Brug. Een van de slachtoffers, die over twee wagens beschikt, had dubbel prijs.

—------------------------------------

Maandagavond 30 januari zal de signalisatie van de wegenwerf op de Leopoldlaan (N9) in Eeklo aangepast worden. Dat wil zeggen dat de Leopoldlaan maandag vanaf 20 uur zal afgesloten worden en het verkeer plaatselijk zal omgeleid worden.

—--------------------------------------

Maldegem organiseert op zaterdag 11 februari om 14 uur Parkcross4Fun in het Sint-Annapark. Het wordt een estafettewedstrijd voor Maldegemse wielerclubs en individuele recreanten van 12 jaar of ouder. Op basis van lottrekking wordt er per vier deelnemers een groepje gevormd.

—------------------------------------

Op het kruispunt van de Kreekstraat met de Drongensesteenweg in Gent is afgelopen zondagavond een ongeval gebeurd. Twee wagens die vanuit de richting van de Watersportbaan kwamen en richting Gent wilden afslaan, kwamen met elkaar in aanrijding.

—----------------------------

Een hoop verpleegkundigen van het UZ Gent zal dinsdag het werk neerleggen en banners ophangen aan de ingang. Daarmee willen ze hun boodschap (nogmaals) duidelijk maken: we zijn aan het verdrinken. “Onze schreeuw om handen wordt nergens gehoord. klinkt het vanuit het ziekenhuis.

—------------------------

Wie de afgelopen acht jaar een kindje verloor tijdens de zwangerschap en minstens één echografie liet maken bij het UZ Gent, kan vanaf nu de hartslag opvragen van dat kindje. Zo wil het ziekenhuis ouders helpen om de herinnering aan hun sterrenkindje levend te houden.

—-----------------------------------

Dat de Gentenaars graag tegendraads doen, dat is zondag nog maar eens bewezen. In de plaats van een bibberduik te doen bij de start van het nieuwe jaar, doen ze het een maand later. Dat de Gentenaars de bibberduik hadden gemist, dat was zondag meer dan duidelijk. Na twee jaar zonder, hadden niet minder dan 461 mensen zich ingeschreven voor de vijftiende editie.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws