Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 27 januari 2023

gepost 1 year ago, op vrijdag, 27 januari 2023 door Crew

Een Maldegemse verpleger kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 42 maanden waarvan 12 maanden effectief nadat hij verscheidene gewelddadige feiten pleegde. De veertiger ontdekte dat zijn echtgenote een afspraakje had met een bevriende arts, waarop hij haar mishandelde en verkrachtte.

—---------------------------

De resultaten van de grote burgerbevraging van Eeklo zijn gekend. De Eeklonaar is tevreden over onder andere sportinfrastructuur en onderwijs, maar op vlak van verkeer en netheid is er nog werk aan de winkel. De Eeklonaar geeft zijn stad een 8 op 10.

—-------------------------------

De mobiele camera van de lokale politie heeft de voorbije week zo’n 5.000 bestuurders gecontroleerd op snelheid. Dat gebeurde onder andere langs de N44 en de Staatsbaan in Maldegem. De lokale politie noteerde 504 overtreders, iets meer dan 10 procent dus. —-----------------------------

Cultuursite De Meet in Sint-Laureins pakt op zondag 29 januari uit met een meespeeltheater voor kinderen. Zondag om 15 uur komt Stefaan De Pelikaan naar Sint-Laureins. Stefaan komt uit Australië, en is een weespelikaan. De voorstelling duurt een uur en is geschikt voor kinderen van 3 tot 9 jaar.

—-----------------------------

De Gentse ondernemers Urbain en Filip Bultinck riskeren een fikse geldboete voor het verhuren van onbewoonbaar verklaarde woningen in Evergem. Onder meer in het voormalige rusthuis Hindeplas stelde de politie tal van inbreuken vast.

—--------------------------

Een ongelukkige val aan de Coupure in Gent, kostte donderdagnamiddag bijna het leven aan een 72-jarige man. Hij kwam in het ijskoude water terecht en kon door een getuige op het droge worden gehaald. De man verkeert wel in levensgevaar.

—--------------------------------

De inzamelactie voor Oekraïne van de Stad Gent heeft in totaal veertien generatoren opgeleverd. Die worden binnenkort naar Oekraïne gestuurd om onder meer gezinnen en scholen te helpen met hun energievoorziening. Ook andere Europese steden sturen generatoren.

—-------------------------

Op tal van locaties in de historische binnenstad hangen bruine knuffelberen. De beren zijn aan handen en voeten vastgebonden, maar de boodschap? Die komen we pas maandag te weten. Aan de bruine knuffelberen hangt een QR-code die leidt naar de website www.aanhandenenvoetengebonden.be.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws