Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 26 januari 2023

gepost 1 year ago, op donderdag, 26 januari 2023 door Crew

Aalter maakt de Poëzieweek tastbaar met een kunsttentoonstelling die nog tot begin maart verder loopt. In het kunstencentrum ArtA’A aan het station van Aalter worden bezoekers geprikkeld met een poëtische kunsttentoonstelling van Aalterse kunstenaars.

—--------------------------------------------

Fans van Rijvers Festival in Zomergem stippen best 4 februari aan in hun agenda. Om 10 ‘s ochtends gaat de ticketverkoop van start van het snel groeiende festival van het Meetjesland. De eerste namen van de optredende artiesten worden twee dagen voordien bekend gemaakt.

—------------------------------------------

De senioren van de wijk Zonnepark in Eeklo willen meer bruis in hun buurt. Met het project ‘Laat de zon in het park!’ willen ze mekaar meer ontmoeten, en dichter bij mekaar komen door middel van allerlei activiteiten.

—-------------------------------------

Het ziekenhuis AZ Zeno uit Knokke, met een campus in Maldegem, behaalt voor de tweede keer het kwaliteitslabel van Qualicor Europe. Het is een internationaal label dat wordt toegekend aan ziekenhuizen die kunnen aantonen dat ze veilige zorg bieden. Tijdens de inspectie werd een goede score van 99,6 procent gehaald.

—----------------------------

In de Gentse gevangenis verblijven momenteel bijna dubbel zoveel gedetineerden dan er officieel plek is. Burgemeester Mathias De Clercq wil daar nu paal en perk aan stellen en voert in een burgemeestersbesluit een verbod op ‘grondslapers' in. “Deze situatie is onhoudbaar voor de gevangenen én voor het personeel, klinkt het.

—------------------------------------

Een boete van 320 euro en een rijverbod van 15 dagen. Dat is het verdict voor een bestuurder die het gaspedaal te diep induwde op de Deinsesteenweg in Drongen. De rechter ging wel in op de vraag van de man om het verbod over de weekends te spreiden.

—---------------------------------

Als alles goed gaat, moet de vervanging van de Kloosterstraatbrug over de E40 in Drongen nog na de zomer starten. Dat bevestigt het Agentschap Wegen en Verkeer. Na enkele aanrijdingen door vrachtwagens is het bouwwerk dringend aan vervanging toe. Maar enkele actiegroepen uit de buurt vragen uitstel.

—-------------------------------------

Eén jaar nadat de zwerfvuil overtredingen in Wetteren worden gecontroleerd door GAS-handhavers van OVAM, werden al 194 overtredingen vastgesteld. De handhavers gaan anoniem de straat op, waardoor de pakkans groter wordt.

—--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws