Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 25 januari 2023

gepost 10 months ago, op woensdag, 25 januari 2023 door Crew

De stad Eeklo indexeert de huurprijzen van de sportaccommodaties. Clubs zullen tot twaalf procent meer moeten betalen. Volgens schepen Marc Windey (SMS) is de indexering een noodzakelijk kwaad om kosten te dekken. “De stad heeft de indexering al meer dan tien jaar niet doorgevoerd.

—---------------------------------------

De verkoop van de veertig seniorenflats boven het Zonneheem in Eeklo zorgt voor ongerustheid. Wie er vandaag huurt, zal dat ook bij de nieuwe eigenaar aan dezelfde voorwaarden kunnen blijven doen. “Maar voor toekomstige huurders wordt het zeker duurder. En dat is jammer voor de toekomst”, klinkt het vanuit Zonneheem.

—------------------------------------

De werken op de E40 in Aalter mogen dan wel achter de rug zijn, in de politierechtbank verschijnen nog regelmatig bestuurders die het gaspedaal te diep induwden aan het op- en afrittencomplex. Tijdens de werken gold een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur. _____________________________________

Aalter verdubbelt de subsidie voor wie bij een Aalterse autodealer een elektrische wagen koopt. De bestaande subsidie van 500 euro wordt verhoogd naar 1.000 euro. Wanneer we als gemeente een subsidie geven voor de aankoop van een elektrische wagen, dan zouden we dat ook moeten doen voor de aankoop van een elektrische fiets zegt de partij Groen in Aalter.

—---------------------------------------

De stad Eeklo wil duiveltjesterreinen aanleggen op de site van het stedelijk Sportpark. Eeklo heeft nog altijd de bedoeling om de voetbalsite aan de Zandvleuge grondig te vernieuwen. Maar voor de jongste spelers van FC Meetjesland komt er dus ook een andere oplossing.

—----------------------------------

Sinds deze week volgt bus 18 in Drongen een andere -korter- traject. En dat is niet naar de zin van verschillende buurtbewoners. Een online petitie om de plannen te herbekijken is al bijna duizend keer ondertekend.

—---------------------------------------

Team Opsporing Reeksen’, kortweg TOR, zo heet het nieuwe team van de politie, dat werd opgericht. Hun opdracht is zoeken naar verbanden tussen verschillende misdrijven. En dat doen ze met succes, zo blijkt. “Op basis van onder meer beelden is het TOR erin geslaagd liefst 119 inbraken aan één dader te koppelen. —------------------------------

De regionale zender AVS heeft vijf maanden de tijd om orde op zaken te stellen en tot een akkoord te komen met een 70-tal schuldeisers. Dat besliste de ondernemingsrechtbank. Het bedrijf kampt met een put van meer dan 2 miljoen euro en vroeg een gerechtelijke reorganisatie aan. De zender vraagt nu bescherming tegen zijn schuldeisers.

—------------------------------

PostNL zal samen met Weerts Group een gloednieuw pakkettensorteer- en distributiecentrum openen in Evergem. Er zullen 120 PostNL-medewerkers en 175 bezorgers aan de slag kunnen. Post NL verstevigd zo hun positie in de markt en blijven op die manier dé e-commercepartner in de Benelux.

—-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws