Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 9 februari 2023

gepost 1 year ago, op woensdag, 8 februari 2023 door Crew

De vraag van SMS naar het ontslag van haar eigen schepen Marc Windey (76) zorgt in Eeklo voor heel wat reacties. Er wordt meer dan ooit gevreesd voor het imago van de stad. Iedereen is de politieke spelletjes kotsbeu. Opvallend: coalitiepartner N-VA steunt ondertussen openlijk de vraag tot ontslag van schepen Windey.

—---------------------------

Het restaurant ‘Chef en Zus’ in Eeklo is geselecteerd voor Jong Keukengeweld 2023. Chef Branko en zijn zus Bodien Hoste hopen zo jonge mensen warm te maken voor toegankelijke en betaalbare gastronomie.

—---------------------------

Aalter telt af naar de doortocht van de ‘Ronde van Vlaanderen’, op zondag 2 april. ‘Vlaanderens Mooiste’ passeert door maar liefst zes van de acht Aalterse dorpen.

—----------------------

Eeklo lanceert nog tot en met zondag 19 februari een nieuwe valentijnswandeling door de stad. Op verschillende plaatsen in de stad staan lichtinstallaties in het teken van valentijn. Ontdek de wandelroute op www.eeklo.be/valentijn.

—----------------------------------------

Goed nieuws voor alle erkende verenigingen in Sint-Laureins. De jaarlijkse subsidie gaat met vijftig procent omhoog. Sint-Laureins heeft ook beslist om de huurprijzen voor de gemeentelijke lokalen en sportzalen dit jaar niet te verhogen.

—-------------------------------------------------

Mattias Desmet, de UGent-professor klinische psychologie die in opspraak kwam na uitspraken op een online videokanaal van een Amerikaanse complotdenker, verzet zich tegen de maatregelen die de universiteit heeft genomen.Eerder getuigden studenten ook hoe Desmet in zijn lessen “flirtte met vergelijkingen tussen de coronamaatregelen en de Holocaust”.

—---------------------------

Een man uit Gent riskeert een celstraf van 8 maanden en een boete van 800 euro nadat hij een familielid neerstak in de Frans van Ryhovelaan. Dat gebeurde na een autorit, omdat het slachtoffer ‘erge dingen over de moeder van de dader zei’. “Het was een kwestie van familie eer”, zei de man in de rechtbank.

—-----------------------

Wie woensdag naar de kinderafdeling van bibliotheek De Krook afzakte, ging met meer naar huis dan verwacht. Een tiental circusartiesten experimenteerde er tussen, boven en onder de rekken, ter voorbereiding van een nieuwe voorstelling in 2025.

—-----------------------

Als teken van appreciatie voor het medeleven met de aardbeving in Turkije en Syrië, schonk de Turkse gemeenschap woensdagmorgen een typisch Turks ontbijt aan de Gentse voetbalclub.

—--------------------

Op de Sporthal de Warande in Wetteren werd gestart met de plaatsing van 450 zonnepanelen. Dat is het eerste project dat Energent samen met burgercoöperatie DUO en de gemeente wordt gerealiseerd.

—--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws