Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 10 februari 2023

gepost 1 year ago, op vrijdag, 10 februari 2023 door Crew

Een 55-jarige bestuurder kroop na een stevig personeelsfeestje dronken achter het stuur. De lokale politie merkte hem echter al zwalpend over de rijbaan op en zette hem aan de kant. Hij bleek 2,4 promille in het bloed te hebben.

—------------------------------------

Dagopvang Kwakkie in Knesselare (Aalter) blijft bestaan. Er wordt wel gezocht naar een nieuwe locatie. De gemeente Aalter verkoopt de hele Hemelrijksite. Dagopvang Kwakkie kan ondanks de verkoop nog zeker tot eind 2025 in de Kerkstraat blijven.

—--------------------------------

De gemeentebesturen van Eeklo en Aalter worden genoemd in het dossier van mogelijke subsidiefraude in Herent, maar pleiten onschuldig.

Eeklo, Aalter en de gemeente Herent in Vlaams-Brabant wilden een tijd geleden samen een mobiliteitsproject opstarten.

—-------------------------------------

Open Vld Maldegem wil het rampjaar 2022 zo snel mogelijk achter zich laten, en kijkt met opgeheven hoofd naar de toekomst. Vorig jaar werd de Open Vld van toenmalig burgemeester Bart Van Hulle aan de kant gezet, en uit het schepencollege gegooid.

—----------------------------------

Er komen voorlopig geen trajectcontroles op de Sint-Denijslaan en in Sint-Kruis-Winkeldorp. Het project moest een primeur worden voor de Stad Gent, maar zit in het slop.

—------------------------------------

Al jaren takelt het oud Gerechtshof aan het Koophandelplein beetje bij beetje af, maar nu legt de Regie der Gebouwen 460.000 euro, inclusief btw, op tafel om een masterplan uit te werken. Tegen het voorjaar van 2024 moet een eerste voorontwerp klaar zijn.

—-----------------------------

In de Brugse Poort zou de bouw van een nieuw basisschooltje van start moeten gaan binnen de twee jaar. Volgens de voorziene budgetten schuift de bouw naar de volgende legislatuur op.

—--------------------------------

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een nieuwe reeks investeringen voor nieuwe en te renoveren schoolgebouwen in Oost-Vlaanderen goedgekeurd voor een bedrag van 4,2 miljoen euro. Ook drie Wetterse scholen krijgen extra centen.

—-----------------------------------

Het klassieke frietkot vaart door woelig water in Gent. Na de frituur aan de Bargiebrug is nu ook de barak op het Van Beverenplein én die aan de Watersportbaan gesloten.

—------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws