Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 13 februari 2023

gepost 1 year ago, op donderdag, 16 februari 2023 door Crew

De gemeente Aalter heeft haar verdienstelijke inwoners in de bloemetjes gezet. Aalternaren die vorig jaar iets bijzonders gepresteerd hebben, werden ontvangen op het gemeentehuis. —--------------------------------------------------------

Lotenhulle maakt van zaterdag 1 en zondag 2 april een feestweekend, voor de doortocht van de Ronde van Vlaanderen. Loo Verenig(d)t, supportersclub Rode Duivels, Curando en café Den Arrivée slaan de handen in mekaar voor de organisatie.Het weekend van de ‘Ronde van Vlaanderen’ moet in Lotenhulle een groot feestweekend worden.”

—--------------------------------------------

Maldegem draait zich dit weekend warm voor carnaval. De Raad van Elf kan eindelijk weer op kroegentocht én er is feest in de rusthuizen. Een opwarmertje, want het grote feestweekend staat dan weer van 17 tot 19 februari gepland.

—------------------------------

Nog tot 10 maart wordt gewerkt aan het Stationsplein en de Smedenpoort in Aalter. Een aannemer zal daar voetpaden aanleggen en ook de inrit van de ingang Smedenpoort vernieuwen.

—----------------------------------

Jong CD&V Eeklo geeft de prijs ‘Eeklonaar van het Jaar 2022’ dit jaar aan verschillende stadsgenoten. De prijs gaat naar mensen die het voorbije jaar vluchtelingen uit Oekraïne geholpen hebben. —--------------------------------------

Er woedde zaterdag een uitslaande brand in een achterbouw van Kijketalage Lammes in de Florimond-Leirensstraat in Wetteren. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te bestrijden. Er vielen gelukkig geen gewonden.

—-------------------------------

Aan de Arsenaalsite in Gent kunnen zo’n 200 wagens gratis parkeren. Het idee leeft al jaren om er een extra verdieping op te bouwen. Maar dat plan is nu “voor onbepaalde tijd uitgesteld”, liet schepen Filip Watteeuw (Groen) weten. De parking onder het viaduct van Gentbrugge is opnieuw open en daar is volgens Watteeuw “voorlopig voldoende plaats”.

—--------------------------------

Van de Watersportbaan, tot Wondelgem of Drongen: overal in Gent wordt beetje bij beetje beknibbeld op het busaanbod. Die afbouw moet stoppen, vindt de nieuw opgerichte Gentse Busbeweging. “Vlaanderen wil overal in een straal van 250 meter een elektrische laadpaal", zegt actievoerder Winfried Huba (65). “Maar voor een bus zou je kilometers moeten stappen?”

-++++++++++++++++++++++++++++

Hoewel er al sinds eind 2021 een politiek akkoord op tafel ligt, is de verlegging van de Zuidelijke havenring niet voor meteen. Het project moet zwaar verkeer uit de woonwijken op Muide-Meulestede halen. Maar de Stad Gent haalde haar budgetten alvast uit de begrotingsboeken voor deze legislatuur.

—---------------------------

Prins Avez en Prinses Yanna trokken zondagmiddag de 66ste Carnavalstoet op gang in Wetteren. Na drie jaar zonder stoet was het enthousiasme groot en ook het publiek was weer massaal op de afspraak voor een cavalcade met 21 mooie praalwagens.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws