Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 14 febrauri 2023

gepost 1 year ago, op donderdag, 16 februari 2023 door Crew

Na de klachten en de preventieve schorsing van kinderopvang De Kleine Wereld in Eeklo, komt er ook steun. Het gezin van Hendrik Willems schrikt van de bagger op sociale media, en neemt het op voor de uitbaatster. “Je dierbaarste bezit laat je niet achter op een plek waar geen vertrouwen is. Wij hebben nooit klachten gehad”, klinkt het in HLN.

—--------------------------

De gemeente Sint-Laureins gaat vanaf nu extra inzetten op het onderhoud van wegen, fietspaden en voetpaden. Het budget voor dit jaar wordt verdubbeld. “Normaal investeren we 250.000 euro in het onderhoud van wegen, maar dit jaar maken we daar 500.000 euro van”, zegt schepen van Financiën Hugo Coene (Samen Anders). —------------------------------

De plannen om 36 assistentiewoningen te bouwen op de site van het gesloopte oude klooster van Lembeke (Kaprijke), gaan naar de prullenmand. Het OCMW van Kaprijke en de tijdelijke vereniging Senior Investments sloten in 2018 al een overeenkomst voor de bouw van de assistentiewoningen. Het klooster is ondertussen gesloopt, maar de terreinen blijven braak liggen.

—----------------------------

In Eeklo is een nieuw geboortebos aangeplant, voor kindjes die geboren zijn tussen 2018 en 2022. Vijf jaar geleden was er al een eerste bos geplant, en omdat dat zo veel succes had, komt er nu dus ook een tweede bos, op een nieuwe locatie aan de Lange Moeiakker. —--------------------------De dagrecette van komende zaterdag van restaurant Godot aan de Hooiaard zal integraal naar 1212 gaan. Daarmee hoopt de uitbater niet enkel een steentje bij te dragen in het rampgebied in Turkije en Syrië, maar ook anderen op het idee te brengen om geld te schenken.

—-----------------------

Een 37-jarige man uit Gent die vervolgd werd voor oplichtingspraktijken hoeft niet naar de cel omdat er te weinig bewijzen zijn over zijn rol. Volgens het parket startte hij stiekem ondernemingen op naam van zijn slachtoffers. Dankzij valse facturen zou hij zo’n 500.000 euro verdiend hebben aan onterechte btw-teruggaven.

—------------------------

“Verkocht aan zeer toffe mensen”, het is een bekende slogan van een Gents vastgoedagentschap. Niet Verkocht hing te blinken aan de Botermarkt in Gent. Het is een actie van de actievoerders die zich tegen de “uitverkoop van publieke gronden” in Gent kanten.

—-------------------------

Flanders Expo stond afgelopen weekend volledig in het teken van paarden. Meer dan 25.000 bezoekers vonden hun weg naar de Flanders Horse Expo, gevuld met wedstrijden, demonstraties en een grote beurs.

—----------------------------

Het betalend parkeren in het centrum van Wetteren wordt een flink stuk duurder, net als de bewonerskaarten. Bovendien wordt het fel besproken circulatieplan ingevoerd. Dat laat gemeenteraadslid Wouter Bracke weten.

—----------------------------------  • Bron: Het Laatste Nieuws