Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 15 febrauri 2023

gepost 1 year ago, op donderdag, 16 februari 2023 door Crew

0215

Delen

Bestand

Bewerken

Bekijken

Invoegen

Opmaak

Extra

Uitbreidingen

Help

Een Eeklose vrouw (47) werd vorig jaar in Gent gearresteerd met 50 gram cannabis op zak. De vrouw verklaarde dat ze zoveel drugs bij zich had voor eigen gebruik. De Gentse politie hield de vrouw uit Eeklo tegen tijdens een STROP-actie.

—---------------------------

De jongeren van Chiro Kierewiet in Bellem (Aalter) geven het goede voorbeeld en gaan vier keer per jaar bloed geven. Wie het voorbeeld wil volgen, heeft dit voorjaar verschillende mogelijkheden. Op 23 februari in Ursel, 24 en 28 maart in Knessselare, en op 30 maart in Lotenhulle kan je bloed komen geven.

—--------------------------------------------------

De Taborschool Maria-Aalter heeft een cheque van 580 euro overhandigd aan de vzw De Toevlucht uit Aalter. De Toevlucht staat onder andere in voor voedselbedeling aan kansarme gezinnen. “De cheque is de opbrengst van onze Warme Wens Week van eind vorig jaar.

—---------------------------------------

Zin in gratis oliebollen? Dan moet je op maandag 20 februari naar de wekelijkse marktdag in Maldegem. Bij drie aankopen op de markt kan je een spaarkaart inruilen voor een bakje heerlijke oliebollen. Het oliebollenkraam Huygebaert staat maandag opgesteld in de Nieuwstraat.

—------------------------------Een net meerderjarige Gentenaar riskeert 9 maanden gevangenisstraf en een boete van 8.000 euro nadat de politie hem betrapte op het bezit van wapens en drugs in het uitgangsleven.

—---------------------

Een Eeklose vrouw (47) werd vorig jaar in Gent gearresteerd met 50 gram cannabis op zak. De vrouw verklaarde dat ze zoveel drugs bij zich had voor eigen gebruik. De Gentse politie hield de vrouw uit Eeklo tegen tijdens een STROP-actie.

—---------------------------

Wat hebben de gevel van café ‘t Gouden Mandeke en 't Spijker, het hoekhuis op de Kraanlei en Veerleplein gemeen? Ze vallen beiden onder een antieke regeling met stad Gent over het onderhoud, die de stad zou voorzien. Eigenaars moeten dat binnenkort zelf doen. De stad investeert nu 1,5 miljoen euro om die overdracht te versnellen.

—--------------------------

De bouw van een nieuwe fietsbrug tussen Merelbeke en Gent ligt stil na de uitspraak van een rechter. Milieuorganisatie Natuurpunt vreest lichtvervuiling, wat de vleermuizen in de omgeving afschrikt. “Uiteraard zijn we pro fietsen, maar niet ten koste van onze waardevolle natuur”, zegt lokaal secretaris Krista Wettinck.

—-------------------------------

Het gemeentebestuur van Wetteren kocht 3,7 hectare gronden in de buurt van de Gereedstraat en de Meerkens en gaat er meer dan 6.000 bomen planten.

—-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws