Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 16 februari 2023

gepost 1 year ago, op donderdag, 16 februari 2023 door Crew

De verzoeningsvergadering tussen sportschepen Marc Windey (76) uit Eeklo en zijn partij SMS, heeft niet tot een oplossing geleid voor de politieke malaise. De vertrouwensbreuk blijft, en de fractie van SMS vraagt de schepen nog altijd om vrijwillig ontslag te nemen. Doet hij dat niet, dan is de kans groot dat de gemeenteraad op 27 februari de knoop moet doorhakken.

—------------------------------

De middelbare school van Emmaüs in Aalter repeteert volop voor haar allereerste musical. Het vroegere schooltoneel krijgt daarmee een fikse upgrade. Leerlingen van het eerste tot zesde jaar staan op de planken, met de voorstelling ‘Strafstudie!’.

—--------------------------

Eeklo heeft een eigen energiegids samengesteld, die vanaf nu gratis op te halen is en ook online kan geraadpleegd worden. Eeklo zit in het Europees project Power Up, en werkt rond energie. Je kan de gids ook downloaden via www.eeklo.be/energiegids.

—--------------------------------

De groep Absynthe Minded komt op zondag 18 juni voor een try-out naar Eeklo. Het concert wordt georganiseerd door muziekclub N9, maar wordt gehouden op de site van de historische Huysmanhoeve. —------------------------------
Voor de veelbesproken restauratiewerken starten kunnen Gentenaars het Groot Vleeshuis nog eens bezoeken. Dat zegt schepen voor Facilitair Management Hafsa El-Bazi-oui (Groen). Het Groot Vleeshuis is al enkele jaren gesloten maar wordt nu een fietsenstalling. —-------------------------

Komaf Koffie, het project dat nieuwe Gentenaars opleidt tot barista’s en tegelijk ook wijkverbindend én fairtrade werkt, krijgt 7.000 euro extra van de provincie Oost-Vlaanderen om de werking verder uit te bouwen.

—-----------------------------

Het Kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent zamelt geld in zodat de kinderen een eigen professionele videoclip kunnen maken, om de kloof tussen hen en leeftijdsgenoten te dichten. Om dat voor elkaar te krijgen, schakelen ze de hulp in van JEZ!, de opvolger van Rode Neuzen Dag.

—------------------------

Spektakel in het Gravensteen er bengelen mannen aan touwen aan de muren van de burcht. Het gaat niet om spectaculaire huwelijksaanzoeken of liefdesverklaringen, het is Monumentenwacht die de staat van het gebouw controleert.

—-------------------------

De gemeenteraad van Wetteren keurde een nieuw parkeerbeleid voor de komende jaren goed. De focus ligt op korter parkeren in het centrum, zelfs gratis parkeren voor ‘shop&go’ en parkeren zonder ticket.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws