Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 17 februari 2023

gepost 1 year ago, op donderdag, 16 februari 2023 door Crew


Eeklo wordt stap voor stap groener. Sinds 2019 zijn er al meer dan 6.000 extra bomen geplant in de stad. Zes keer meer dan wat destijds vooropgesteld werd. Nieuwste aanwinst is het geboortebos aan de Lange Moeiakker.

—-----------------------------------

De Tieltsesteenweg in Eeklo wordt vanaf maandag 20 februari tijdelijk eenrichtingsverkeer. Maandag starten de rioleringswerken in de Korte Moeie. Het verkeer komende van Aalter richting centrum Eeklo kan doorrijden. Het verkeer vanuit Eeklo richting Aalter moet vanaf maandag de omleiding volgen.

—---------------------------------

De jongeren van KLJ Adegem (Maldegem) hebben hun goed hart laten zien, en steunen jongeren die het moeilijk hebben. KLJ Adegem geeft een cheque van 400 euro aan Timanti, het dagcentrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie aan het AZ Alma in Eeklo. Het is de opbrengst van de ouderavond van KLJ Adegem, dat elk jaar naar een ander goed doel gaat.

—------------------------------

De mobiele camera van de lokale politie van Maldegem heeft de voorbije week zo’n 14.000 bestuurders gecontroleerd op snelheid. Dat gebeurde onder andere op N49 en de N44. Gemiddeld respecteert 92% van de bestuurders de snelheidslimiet”, laat de politie weten.

—------------------------------
“De Kompass Klub in Gent doet inspanningen om veilig en gezond uitgaan te promoten, zeker wat betreft drugspreventie", zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld). “De laatste evaluatie iwas positief, systematische politiecontroles zijn er dus niet meer.”

—---------------------------

Het was de week tegen pesten en dat is ook de koninklijke familie niet ontgaan. Koningin Mathilde was daarom te gast op het Sint-Lievenscollege in Gent, waar de leerlingen haar zelf lieten ervaren hoe het is om een tikkeltje anders te zijn. Ze volgde ook een ‘Conflix’-gesprek: dan proberen leerlingen zelf pesterijen te ontmijnen.

—-----------------------------

Op verschillende manieren wordt jacht gemaakt op sluikstorters in Gent, en de boetes voor wie betrapt wordt, zijn niet min. Momenteel gaan ook regelmatig anonieme zwerfviulpatrouilles op pad. Zij beboeten mensen die blikjes achterlaten, sigarettenpeuken op straat gooien of hondenpoep niet opruimen.

—-------------------------

Vlaams minister Lydia Peeters reageert op afgeschafte bushaltes in Drongen: “Er is een belbus in de plaats” zegt de minister. Na een petitie met meer dan 1.500 handtekeningen reageert ze op de commotie.

—-------------------------------

Er komt een tweede regenboogzebrapad in Wetteren. Na de aanleg van een soortgelijk en kleurrijk pad aan het Stationsplein heeft de gemeenteraad nu ook de aanleg van een regenboogzebrapad goedgekeurd aan de Koningin Astridlaan ter hoogte van de Scheldebrug.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws