Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 20 februari 2023

gepost 1 year ago, op maandag, 20 februari 2023 door Crew

Het wordt bijzonder moeilijk voor schepen Marc Windey (76) van SMS om nog aan een ontslag uit het schepencollege van Eeklo te ontkomen. Hij heeft geen vrijwillig ontslag genomen, en dus staat er op de agenda van de gemeenteraad van 27 februari nu officieel een ‘motie van wantrouwen’. Als die gestemd wordt, zou Michel De Sutter (67) hem opvolgen in het schepencollege. Maar Windey werkt aan een grondige verdediging.

—----------------------------------

Pastoor Johan Balcaen (62) van Aalter gaat op langdurig ziekteverlof, en wil nadien een andere taak binnen de kerk. In september 2016 werd Johan Balcaen in Aalter voor zes jaar benoemd als pastoor-moderator. In oktober vorig jaar ging de pastoor van Knesselare en Ursel met pensioen, en kreeg de pastoor van Aalter er ook die parochies nog bij.

—----------------------------------------------

Maldegem is afgelopen weekend massaal op straat gekomen voor het jaarlijkse carnaval. Voor het eerst sinds corona mocht er weer zorgeloos gefeest worden, en dat heeft de Raad van Elf in Maldegem gemerkt. Zaterdag was er al een bomvolle tent voor Samson en Marie. Zondagmiddag liepen de straten vol voor het kindercarnaval, en zondagavond zorgde de verlichte avondstoet voor bomvolle straten in het centrum van Maldegem.

—----------------------------

De doortocht van de Ronde van Vlaanderen, op zondag 2 april in Aalter, wordt een ode aan Bjorg Lambrecht en Marcel Buysse. De Ronde zal op 2 april door zes van de acht dorpen in Aalter rijden. Heel wat feestcomités bouwen intussen aan een programma. —------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws